DNA: Șase inculpați, deferiți justiției pentru evaziune și spălare de bani; prejudiciul - 18,8 milioane lei

DNA: Șase inculpați, deferiți justiției pentru evaziune și spălare de bani; prejudiciul - 18,8 milioane lei

Șase persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA Constanța într-un dosar privind infracțiunile de evaziune fiscală, spălare a banilor, constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală, ANAF constituindu-se parte civilă în proces cu suma de peste 18,8 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2010, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

"Concret, în perioada respectivă, inculpații, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament fiscal simulat de tip fantomă, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive privind achiziția de cereale, în condițiile în care acestea nu întruneau condițiile minime prevăzute de lege pentru a desfășura astfel de activități. Pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute în maniera de mai sus, inculpații le-au virat în conturile altor firme cu același comportament fiscal de unde erau retrase în aceeași zi, în numerar, prin folosirea unor documente care nu reflectau realitatea", se arată în comunicat.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 18.816.568 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IPJ Constanța — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...