DNA: Un bărbat care a pretins 4 milioane de euro pentru a reduce preţul CET Braşov, trimis în judecată

DNA: Un bărbat care a pretins 4 milioane de euro pentru a reduce preţul CET Braşov, trimis în judecată

Un bărbat acuzat de trafic de influenţă după ce, în schimbul a 4 milioane de euro, ar fi susţinut că are posibilitatea de a obţine reducerea preţului de vânzare al CET Braşov, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

DNA precizează, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, că obiectivul industrial, înfiinţat în anul 1986 cu scopul de asigura agentul termic către toate marile uzine din oraş, cât şi pentru cetăţeni, se află în procedură de insolvenţă din anul 2011, în urma solicitării Consiliul Local Braşov, unicul acţionar al acestei societăţi. În prezent, lichidatorul judiciar desemnat de instanţă organizează vânzarea prin negociere directă pe bază de oferte în condiţii de supraofertare, pentru vânzarea în bloc sau pe loturi, la preţul total de 16.843.950 euro.

"În acest context, în perioada februarie 2021 - martie 2021, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici de la cel mai înalt nivel din cadrul ANAF Bucureşti, ANAF Braşov, al Ministerului Mediului, al Consiliului Judeţean Braşov şi al Primăriei Braşov, inculpatul i-ar fi pretins unei persoane (martor în cauză) suma de 4.000.000 euro, pentru sine şi pentru alţii, susţinând că are posibilitatea să reducă preţul de vânzare al CET Braşov de la 17.000.000 euro la 11.000.000 euro", se precizează în comunicat.

Inculpatul mai este acuzat că l-a asigurat pe martor că îi va determina pe funcţionarii publici implicaţi în procedura de vânzare să scadă preţul, să înlăture sarcinile de mediu aferente unei suprafeţe de teren, deşi aceste menţiuni nu erau trecute în caietul de sarcini, precum şi că îl va ajuta în vederea obţinerii autorizaţiei de demolare într-un termen scurt.

"Pentru a crea aparenţa unei tranzacţii legale, inculpatul i-ar fi solicitat martorului constituirea şi depunerea sumei de bani într-un cont escrow, disimulată ulterior în preţul unui contract de consultanţă", menţionează DNA.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă de procurori.

Bărbatul a fost reţinut de procurorii DNA pe 9 aprilie, ulterior fiind arestat preventiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc