Dobitocii din PSD bagă România în zona euro?/Încă un pesedist angajat la BNR: Ioan Mircea Pașcu, consultant pentru trecerea la euro alături de Viorica Dăncilă

Dobitocii din PSD bagă România în zona euro?/Încă un pesedist angajat la BNR: Ioan Mircea Pașcu, consultant pentru trecerea la euro alături de Viorica Dăncilă

Precizări BNR:Doamna Dăncilă NU este consiliera Guvernatorului, ci e unul din consultanții unui departament care se ocupă de trecerea la Euro. Se pregătește Ioan Mircea Pașcu.

Declarația lui Adrian Vasilescu pentru HotNews.ro:
 • ”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înfințat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică.”
 • Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu a fost și el angajat consultant la Banca Națională (BNR), într-un post similar cu cel al Vioricăi Dăncilă, a confirmat pentru G4Media.ro biroul de presă al băncii centrale.

  Pentru angajarea în acest post, Pașcu a depus un dosar și a trecut de un interviu.

  Ioan Mircea Pașcu a fost europarlamentar și parlamentar PSD, fiind în anii 90 unul dintre liderii partidului fondat de Ion Iliescu. El a fost consilier prezidențial când președintele României era Ion Iliescu, apoi secretar de stat și ministru al Apărării.

  Ioan Mircea Pașcu este licenţiat în ştiinţe economice, specialitatea economia comerţului exterior și are un doctorat în științe politice.

  Poziționări controversate. Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a sugerat în 2018, printr-o postare pe Facebook că Rusia ar fi influențat clima pentru a-și asigura vreme frumoasă pe durata Campionatului Mondial de Fotbal, iar furtunile din România, Grecia și Bulgaria ar fi consecința acestor influențe. Pașcu a fost aprobat de cosmonautul Dumitru Prunariu printr-un comentariu la postarea inițială.

  În 2017, Pașcu scria, tot pe Facebook, despre un presupus plan de rupere a României în bucăți.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”