Dobrovolschi: Votul din Parlament în cazul Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție

Dobrovolschi: Votul din Parlament în cazul Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat marți că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește disprețul majorității față de Justiție.

"Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție. Este inadmisibil ca unii deputați și senatori să se erijeze în judecători și să hotărască prin vot blocarea actului de justiție", a spus Dobrovolschi, pentru AGERPRES.

Ea a subliniat că președintele Klaus Iohannis a afirmat în nenumărate rânduri că instanța este singura abilitată să se pronunțe în legătură cu vinovăția sau nevinovăția unei persoane, arătând că acest principiu nu este negociabil.

"Faptul că majoritatea parlamentară nu înțelege să acționeze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetățenilor în Legislativ", a conchis Dobrovolschi.

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu , fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, marți, de Camera Deputaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa