Document-BOMBĂ! Marin Iancu „victima” lui Augustin Lazăr, delegatul PSD menit să îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul Călin F

Document-BOMBĂ! Marin Iancu „victima” lui Augustin Lazăr, delegatul PSD menit să îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul Călin F

Document-BOMBĂ! Marin Iancu „victima” lui Augustin Lazăr, delegatul PSD menit să îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul Călin F. Istoricul Mădălin Hodor, cercetător în cadrul CNSAS, a făcut publice pe contul său de Facebook o serie de informații legate Iancu Marin, unul dintre cei doi bărbați trimiși de PSD la consultările cu președintele Klaus Iohannis, în calitate de foști deținuți politici.

Marin Iancu este general și a fost, după 1989, timp de doi ani, adjunctul lui Virgil Măgureanu, în SRI!!!

Hodor susține că Iancu a fost recrutat de Direcția a IV-a, Penitenciarul Aiud pentru a colabora cu fosta Securitate și pentru a-și recruta un coleg de celulă.

Pe de altă parte, Marian Iancu are o decizie de necolaborare cu fosta Poliție Politică obținută în instanță, la Curtea de Apel București, obținută cu sprijinul a doi foști colegi de celulă care au spus că știau ce este forțat Iancu să declare la Securitate, dar și că era șantajat cu exmatricularea fiicei lui de la facultate.

Ce a scris Mădălin Hodor pe Facebook:

„In nota de constatare întocmită cu numărul S/DI/1934/11.08.2008 se arată că pârâtul Iancu Marin titular al dosarului R 537 (Dosar de rețea n.n.) a fost recrutat de Directia a IV-a, Penitenciarul Aiud - Contrainformații pentru supravegherea informativa a deținuților condamnați pentru infracțiuni contra Securității Statului și pentru încadrarea pe a doua linie informativa a colegului sau de cameră, lucrat în DUI (Dosar de Urmărire Informativa n.n.) SEGAL."

Prin nota informativa din data de 11.08. 1984, în detenție, olografa, semnata cu numele "Călin F." primita de lt.col. Lazăr Gheorghe, Dir. IV, Penitenciarul Aiud CI ce cuprinde unele comentarii pe marginea apariției Decretului de amnistie, grațiere și redozarea a pedepselor este menționat deținutul... care auzind ca va veni un decret unic a afirmat:" Pai nu am scris eu bine când am scris sa nu va așteptați la nimic bun de la un cancer și de la un nebun, însă apoi a continuat sperând ca vor fi incluși și condamnatii politic în decretul respectiv."

Bun. Ce avem pana aici? Iancu Marin, da acel Iancu Marin," victima" lui Augustin Lazar, delegatul PSD-ului menit sa îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul " Călin F" din legătura lt.col. Lazăr Gheorghe de la CI Aiud și turna un coleg de celula tocmai în legătură cu.... un decret de grațiere.

În Sentința civila nr. 2935 din 29.09.2009, publicata în MO nr. 180/08.06.2011 se mai menționează ca Iancu Marin a furnizat în 3 ani și 6 luni un număr de 160 de note informative, la dosarul sau existând doar doua note olografe, restul fiind dactilo.

CNSAS a pierdut procesul cu Iancu Marin instanța preferând sa ia în considerație fapte circumstanțiale precum și mărturia a doi foști colegi de cameră ai lui, aduși să-l exonereze (practica folosita în mod uzual de foștii colaboratori ai Securității cu deosebit succes în fața unor complete ostile sau neinformate).
Va ofer link-ul către site-ul CNSAS unde găsiți sentința in dreptul numelui și o puteți citi și singuri.
Doua precizări pentru cei care vor dori sigur o noua trimitere în Comisia de Disciplina.
1.Informatia este publica pe site-ul instituției.
2.Cunosc lucrurile astea pentru ca eu chiar știu cum sa le caut.”

De asemenea, conform declarației acestuia, ”în timpul detenției a fost vădit împotriva regimului comunist, solidarizându-se cu ceilalți deținuți în acțiunile de obținere a unor drepturi”.

PSD a decis să trimită la consultările cu președintele Klaus Iohannis o delegație compusă din Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

„Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată. Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazăr. Și de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deținutul politic și-a ispășit integral pedeapsa, deși îndeplinea condițiile legale pentru a putea fi eliberat” preciza un comunicat al PSD, transmis în ziua consultărilor.

Marian Iancu a fost deținut politic. Sentința de la Curtea de Apel București precizează că a fost căpitan de miliție la Miliția Municipiului București și a redactat ”două scrisori ce conțineau calomnii la adresa orânduirii socialiste din România, precum și la adresa unor persoane ce îndeplineau funcția de conducere pe linie de partid pe care le-a predat lui…. pentru a fi difuzate la Radio Europa Liberă”.

Mai departe de acest statul de deținut politic este cel de-al doilea bărbat trimis la Cotroceni de PSD, Ioan Muntean despre care  G4Media.ro a scris că a fost condamnat pentru tâlhărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe. Mai mult, potrivit documentelor de la dosarul său, nu era la prima condamnare: și înainte de incidentul respectiv fusese condamnat la pedepse cuprinse între 7 luni și 4 ani, pentru abuz în serviciu, ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Sentința Curții de Apel București:



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...