Document-BOMBĂ! Șefa de cabinet a Vioricăi Dăncilă a DEMISIONAT din Guvern și din PSD lansând acuzații GRAVE!

Document-BOMBĂ! Șefa de cabinet a Vioricăi Dăncilă a DEMISIONAT din Guvern și din PSD lansând acuzații GRAVE!

Document-BOMBĂ! Șefa de cabinet a Vioricăi Dăncilă a DEMISIONAT din Guvern și din PSD lansând acuzații GRAVE!

Șefa de Cabinet a premierului Viorica Dăncilă, Roxana Popa, a demisionat de la Guvern și din PSD. Roxana Popa era alături de Viorica Dăncilă de foarte mulți ani, încă de pe vremea când actualul premier era europarlamentar.

În documentul prin care își dă demisia, Popa acuză faptul că PSD s-a îndepărtat de „valorile stângii europene”.

”Vă aduc la cunoștință demisia din calitatea de membru, cu o vechime de 15 ani, a Partidului Social Democrat, ca urmare a îndepărtării PSD de valorile stângii europene. Demisia este valabilă de azi, 29.03.2019”, a precizat Popa.

Demisia șefei de cabinet a premierului vine în contextul presiunilor tot mai mari puse de Liviu Dragnea pe Viorica Dăncilă pentru a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale, act normativ care l-ar scăpa pe liderul PSD de toate dosarele penale și i-ar albi înclusiv cazierul, stergându-i condamnarea din dosarul Referendumul.

Potrivit surselor G4media.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost avertizat că va fi schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală. Potrivit surselor citate, Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene au refuzat să-și dea acordul pe modificările propuse.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...