DOCUMENT Încă un piroi în sicriul politic al Dementului! Opoziția se unește și face primul pas pentru schimbarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților: proiect pentru modificarea regulamentului

Document. Încă un piroi în sicriul politic al Dementului! Opoziția se unește și face primul pas pentru schimbarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților: proiect pentru modificarea regulamentului. Liderii Opoziției au depus miercuri un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaților, modificare ce ar duce la simplificarea procedurii de schimbare a președintelui Camerei Deputaților. Proiectul e semnat de Raluca Turcan, Dan Barna și Eugen Tomac, relatează G4Media.ro.

Proiectul prevede posibilitatea ca revocarea să fie cerută de o treime din totalul deputaților. În acest moment, revocarea poate fi cerută doar de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, ceea ce face practic imposibilă schimbarea lui.

Ce prevede acum regulamentul Camerei Deputaților în privința schimbării președintelui:

Articolul 26: ”Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

În cazul lui Liviu Dragnea, propunerea ar trebui să vină de la Vasile Daniel Suciu, liderul grupului PSD, un deputat de Bistrița. Abia după ce liderul grupului face propunerea, ea trebuie să treacă de Biroul Permanent al Camerei Deputaților și abia apoi să ajungă la vot – o procedură extrem de greoaie.

“PNL, împreună cu USR, PMP, deputaţi neafiliaţi din Pro România, a depus astăzi propunerea de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care preşedintele Camerei Deputaţilor să poată fi revocat la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor. Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării dlui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat lidera deputaților PNL, Raluca Turcan.

Ea a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile vor fi “mai temeinice”.

“Sperăm că vom ajunge ca şi alte grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus pe preşedintele Camerei Deputaţilor, să poată să genereze propunerea de revocare, evident votul luându-se cu majoritatea deputaţilor”, a adăugat Raluca Turcan.

Luni, Victor Ponta, președintele partidului Pro România, anunțase că va depune în Camera Deputaților un amendament la regulament, astfel încât schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei să poată fi realizată la cererea a jumătate plus unul dintre deputați.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

3 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic