DOCUMENT Șobolanul a MINȚIT iar! Dragnea: „Nu m-am mai văzut cu Petre Pitiş de peste 10-15 ani”. Fals: au vânat împreună, acum patru ani, 19 mistreţi

DOCUMENT Șobolanul a MINȚIT iar! Dragnea: „Nu m-am mai văzut cu Petre Pitiş de peste 10-15 ani”. Fals: au vânat împreună, acum patru ani, 19 mistreţi

Document. Șobolanul a MINȚIT iar! Dragnea: „Nu m-am mai văzut cu Petre Pitiş de peste 10-15 ani”. Fals: au vânat împreună, acum patru ani, 19 mistreţi, dezvăluie  Adevărul . Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după publicarea primului episod al investigaţiei „Teleorman Leaks”, că nu s-a mai văzut sau nu a mai vorbit cu directorul general al firmei TelDrum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani”.

Îl contrazic însă chiar documentele din valiza ajunsă la Rise Project: pe 4 ianuarie 2014, cei doi au participat la o vânătoare unde au fost împuşcaţi 19 mistreţi. Unul dintre documente este o autorizaţie de vânătoare colectivă emisă pe 4 ianuarie 2014 de Asociaţia de Vânătoare Turris Turnu Măgurele, pentru o partidă care a avut loc în aceeaşi zi. Conform autorizaţiei, echipa de vânători avea dreptul să împuşte 20 de mistreţi, două vulpi, doi şacali, şase iepuri şi 20 de fazani. La finalul zilei, conform aceluiaşi document, vânătorii uciseseră doar 19 mistreţi din toată fauna la care aveau dreptul.

Oamenii de la TelDrum

Autorizaţia este însoţită de un proces-verbal de instruire, în care sunt enumeraţi nominal toţi participanţii la vânătoare. În tabel, la poziţia 8, figurează Liviu Dragnea, iar la poziţia 14 este menţionat directorul general al TelDrum, Petre Pitiş.

În lista participanţilor regăsim însă şi alte nume relevante din „Gruparea TelDum”. La poziţia 7, figurează Costel Comana, fost patron al unei firme feroviare, care în 2015 s-a sinucis într-un avion ce mergea din Brazilia în Costa Rica. Comana este cel care în 2009, în plină criză economică, a cumpărat de la Liviu Dragnea, cu 1 milion de euro, mai multe terenuri şi imobile.

La poziţia 9, apare Mădălin Ioniţă, fost şofer al lui Liviu Dragnea când acesta era prefect şi preşedinte de Consiliu Judeţean, care acum este partener de afaceri cu fiul lui Liviu Dragnea şi preşedintele clubului de fotbal patronat de fiul liderului PSD. Iar la poziţia 15 apare Petre Rădan, fost magazioner-şef la TelDrum, actualmente angajat la ferma de vaci a unui fin de-al lui Liviu Dragnea.

„Se semnează în dimineaţa vânătorii”

Am contactat un vânător experimentat, spre a ne familiariza cu procedurile şi cu obiceiurile vânătoreşti. Acesta ne-a spus că membrii undei asociaţii de vânători se împart în aşa numite „grupe de vânătoare”, iar fiecare asemenea grupă primeşte un fond de vânătoare. Cel mai probabil, ne-a spus sursa, cei prezentaţi în listă fac parte aceeaşi grupă. Iar grupele de vânătoare se constituie pe bază de afinităţi personale, de prietenii, cu recomandarea a cel puţin doi membri mai vechi ai grupei.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Liviu Dragnea sau Petre Pitiş, chiar dacă au semnat procesul-verbal de instruire, să nu fi participat la vânătoarea din 4 ianuarie 2014, vânătorul ne-a răspuns: „E mai degrabă exclus. Lucrurile se întâmplă în felul următor: de regulă, vânătorile se organizează în week-end, în special sâmbăta, când oamenii sunt liberi (n.r.: 4 ianuarie 2014 a picat într-o zi de sâmbătă). Şeful grupei ia autorizaţia de vânătoare încă de vineri, împreună cu formularul procesului verbal. Procesul verbal se completează şi se semnează întotdeauna în dimineaţa vânătorii, pe capota maşinii, căci n-are rost ca şeful grupei să treacă de vineri pe la fiecare vânător să semneze, câtă vreme oricum se întrunesc toţi a doua zi. În dimineaţa partidei, şeful de grupă face mai întâi instructajul oral, după care fiecare participant semnează pe loc de luare la cunoştinţă. Dacă în tabel apar semnăturile lui Liviu Dragnea şi Petre Pitiş, în mod cert au participat amândoi la acea vânătoare”.

Un vechi obicei

Nu este prima dată când Liviu Dragnea susţine că nu are nicio legătură cu firma TelDrum sau cu acţionarii acesteia. În 2011, la Adevărul Live, acesta susţinea că nu-i cunoaşte pe acţionarii TelDrum, pentru ca ulterior să se dovedească faptul că firma era deşinută de doi foşti colegi de-ai săi de facultate şi de trupă rock, Mugurel Gheorghiaş zis „Melcul” şi Liviu Dobrescu zis „Şobo”. Liviu Dobrescu este şi acum acţionar TelDrum, alături de Petre Pitiş, care a preluat acţiunile de la Gheorghiaş în 2011.

În ceea ce-l priveşte pe Mugurel Gheorghiaş, Rise Project a dezvăluit anul trecut că între anii 2009 şi 2016, acesta a călătorit în fiecare an cu Liviu Dragnea în Brazilia, uneori fiind însoţiţi şi de Costel Comana, omul de afaceri care s-a sinucis în 2015 în avion. Fiica lui Mugurel Gheorghiaş, Ioana, a fost numită în iunie anul acesta, de către premierul Dăncilă, consul general al României la Torino.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...