Document. Veste NEAGRĂ pentru Dragnea! Curtea de Justiție a UE judecă de urgență solicitarea României privind respectarea MCV și a decizilor CCR!

Document. Veste NEAGRĂ pentru Dragnea! Curtea de Justiție a UE judecă de urgență solicitarea României privind respectarea MCV și a decizilor CCR!

Veste NEAGRĂ pentru Dragnea! Curtea de Justiție a UE judecă de urgență solicitarea României privind respectarea MCV și a decizilor CCR! Dacă Curtea de Justiție a UE a decis judecarea în procedură preliminară de urgență, este clar că și-a dat seama toată Europa că modificările la Legile Justiției au fost făcute în favoarea mafioților!, scrie jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.
 
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis sa judece in procedura de urgenta sesizarea trimisa de Tribunalul Bihor, privind respectarea MCV si efectele deciziilor Curtii Constitutionale. Trebuie respectate deciziile Curtii Constitutionale (CCR) daca acestea contravin legislatiei UE? este, in esenta, intrebarea trimisa de magistratii romani.

Potrivit portalului CJUE, instanta europeana a decis ca acest caz sa fie judecat in procedura preliminara de urgenta (PPU) . In alte cazuri similare, ale unor intrebari trimise din Romania privind modificarile la Legile Justitiei, CJUE a decis judecarea in procedura accelerata.

Cazurile judecate de CJUE in procedura preliminara de urgenta sunt solutionate in aproximativ 3 luni, declara specialisti in dreptul european pentru Ziare.com. In cazul procedurii accelerate, aceasta procedura poate dura aproximativ 6 luni.

Ce inseamna procedura de urgenta

Potrivit procedurii, aceasta procedura permite Curtii de Justitie sa solutioneze intr-un termen considerabil redus intrebarile cele mai sensibile referitoare la spatiul de libertate, securitate si justitie (cooperare politieneasca si judiciara in materile civila si penala, precum si vize, drept de azil, imigrare si alte politici referitoare la libera circulatie a persoanelor).

"Cauzele in care se aplica PPU sunt incredintate unei camere de cinci judecatori special desemnata, iar faza scrisa se deruleaza, in practica, in principal pe cale electronica si este extrem de redusa, atat in ceea ce priveste durata, cat si in ceea ce priveste numarul actorilor care pot depune observatii scrise, majoritatea actorilor intervenind in faza orala a procedurii, care este obligatorie", se arata pe site-ul CJUE.

Solicitarea de la Oradea

Magistratii oradeni cer judecatorilor europeni sa se pronunte cu privire la mai multe intrebari care vizeaza rolul deciziilor CCR. De exemplu, daca CCR se poate substitui Legislativului, in cazul interpretarii unei legi.

"Dreptul Uniunii Europene impune inlaturarea efectelor unei astfel de decizii pronuntate de o curte constitutionala?," este una dintre intrebarile-cheie, trimise de Tribunalul Bihor.

In esenta, Tribunalul Bihor intreaba CJUE daca trebuie sa respecte deciziile CCR nr. 51 din 16 februarie 2016, Decizia nr. 302 din 4 mai 2017 si Decizia nr. 26/16 ianuarie 2019. Este vorba de mai multe decizii ale CCR care privesc probele obtinute de SRI in dosarele DNA. 

 

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane