Document/Ordonanța privind reorganizarea ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial

Document/Ordonanța privind reorganizarea ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), adoptată marțea trecută de Guvernul Orban, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Practic, numărul de vicepreședinți scade de la 4 la 3 și se elimină funcțiile de inspector general și adjunct și șef la antifraudă. Aceștia din urmă vor continua să lucreze în instituție, ba chiar își vor păstra salariile la nivelul din prezent.

De precizat că se menține prevederea din 2013 (Hotărârea 520/2013) potrivit căreia personalul Direcției antifraudă poartă, după caz, armament.

Conform unui document al MFP, prin consolidarea şi eficientizarea activităţii Agenţiei se urmărește maximizarea eficienţei de operare a aparatului fiscal, creşterea accentuată a nivelului colectării fiscale, respectiv creşterea ponderii veniturilor fiscale către un nivel de 30-32% din PIB, pe termen mediu și lung.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”