DOCUMENTAR: Cinci ani de la moartea artistului George Michael (25 decembrie)

DOCUMENTAR: Cinci ani de la moartea artistului George Michael (25 decembrie)

Solist vocal, compozitor şi producător de muzică pop, George Michael, pe numele său adevărat Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut dintr-un tată greco-cipriot şi o mamă britanică la 25 iunie 1963, în East Finchley, Londra, potrivit https://www.georgemichael.com/about/ .


Pasionat de muzică de mic, cariera de cântăreţ a lui George Michael a început când era în liceu, unde l-a întâlnit pe Andrew Ridgeley. Cei doi au înfiinţat o formaţie numită The Executive, a cărei activitate a constat în susţinerea câtorva reprezentaţii live, pe plan local. Schimbându-şi numele în Wham!, cei doi reuşesc să semneze, în 1982, un contract cu casa de discuri Innervision. În acelaşi an, este lansat albumul ''Fantastic!'', care ajunge până pe locul 4 în topurile din Marea Britanie.



Doi ani mai târziu, apare ''Make It Big'', o colecţie de melodii, dintre care trei au fost hituri atât în Marea Britanie, cât şi în SUA. Este vorba de piesele ' 'Wake Me Up Before You Go-Go '', ''Everything She Wants'' şi balada ''Careless Whisper''. Una dintre cele mai îndrăgite melodii de Crăciun este '' Last Christmas '', compusă de Wham! în 1984 şi preluată de nenumăraţi artişti, precum Whigfield, Billie Piper sau Ariana Grande.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”