Documente/Depesedizare accelerată la Ministerul Dezvoltării! Un sfert din posturi vor fi desființate, plus patru posturi de demnitari

Documente/Depesedizare accelerată la Ministerul Dezvoltării! Un sfert din posturi vor fi desființate, plus patru posturi de demnitari

Depesedizare accelerată la Ministerul Dezvoltării! Un sfert din posturi vor fi desființate, plus patru posturi de demnitari.

Un sfert din cele 920 de posturi ale Ministerului Dezvoltării și Administrației vor fi desființate prin reorganizarea instituției. Pe lângă acestea, vor dispărea din schema ministerului un post de secretar de stat și 3 posturi de subsecretar de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică.

Citește mai jos proiectul de Hotărâre de guvern și Nota de fundamentare:

”Ministerul a fost pesedizat de sus până jos, a avut linie politică clară. Era condus de 10 membri PSD – 6 secretari și 4 subsecretari de stat, iar aceștia și-a adus zeci de oameni în minister”, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Ministerul Dezvoltării este condus de Ion Ștefan (PNL Vrancea). Ministerul este unul esențial în arhitectura de putere, pentru că gestionează Programul național de dezvoltare locală (PNDL), prin care sunt direcționați bani din bugetul de stat către liderii locali.

PSD a folosit în permanență PNDL ca un instrument de atragere de primari și șefi de Consilii Județene, recompensându-i pe aleșii locali care urmăreau linia partidului și pedepsindu-i prin nealocare de fonduri pe cei considerați ostili.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 VIDEO De văzut!