Documente/Firea își plătește șefii de Poliție Locală mai bine decât un general de armată! 15.500 de lei net, plus sporuri

Documente/Firea își plătește șefii de Poliție Locală mai bine decât un general de armată! 15.500 de lei net, plus sporuri

Potrivit unui document publicat de Libertatea , directorul general al Poliției Locale București câștigă 15462 de lei pe lună, salariul net, fără sporuri. La această sumă se adaugă norma de hrană, spor de condiții vătămătoare și, eventual, o indemnizație de 50% pentru doctorat.

Pentru comparație, fostul șef al Statului Major General, Nicolae Ciucă, avea un salariu de circa 16.500 de lei pe lună, puțin peste netul șefului poliției locale a Capitalei. Cu sporuri, șeful poliției Capitalei, câștigă mai bine decât șeful militar al Armatei Române. 

Cel mai mare salariu net din Poliția Locală din România este cel al unui director care ridică lunar aproape 15.500 de lei, fără sporuri. Un șef serviciu sau un șef de birou poate încasa în jur de 11.800 de lei pe lună. Un polițist local principal ajunge și la 6.500 de lei.

Un general din Armata României, Armată membră NATO, încasează net în jur de 10.000-12.000 de lei lunar, iar un colonel – 6.800 de lei. Modul de salarizare din Poliția Locală îi deranjează chiar și pe propriii angajați, fiind diferențe uriașe între aceștia. Ei vor să obțină o grilă de salarizare uniformă pentru toată țara! Iată documentele care arată cât câștigă fiecare funcție din poliția locală.

Iată documentele care arată cât câștigă fiecare funcție din poliția locală. Libertatea a verificat autenticitatea actelor și a informațiilor:

Director – 15.462 de lei

Șef serviciu – 11.793 de lei

Șef birou – 11.138 de lei

Polițist local principal  – 6.422 de lei

Salariile de mai sus nu includ sporuri, cum ar fi: Pentru condiții vătămătoare, 10% pentru directori; Pentru condiții vătămătoare, 15% pentru restul angajaților; Norma de hrană: 32 de lei/ zi.

În ceea ce privește soldele nete din Armată, câteva dintre acestea, fără a pune la socoteală rația de hrană, sunt:

General de armată – 12.000 de lei

General de brigadă – 10.000 de lei

Colonel – 6.800 de lei

Maior – 3.800 de lei

Directorii din Poliția Locală rivalizează doar cu șefii de Stat Major! Singurii care rivalizează cu directorii de Poliție Locală sunt șefii de stat major, cu salarii nete între 14 și 17.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria