Dodon, către Iohannis: Să ne comportăm ca vecini, fiecare să se uite în ograda sa

Dodon, către Iohannis: Să ne comportăm ca vecini, fiecare să se uite în ograda sa

Liderul prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut președintelui României, Klaus Iohannis, să renunțe la declarații privind comportamentul politicienilor din Republica Moldova, relatează în pagina sa electronică portalul Deschide.md.

Dacă anterior "se permitea" ca cineva să vina cu indicații la Președinția (de la Chișinău), pe viitor acest lucru nu va fi tolerat, a declarat marți Dodon într-o conferință de presă.

"Nu o dată m-am adresat oficialilor români, chiar prin scrisoare oficială, și i-am rugat să-și explice atitudinea față de mișcările unioniste din Republica Moldova: 'Le susțineți sau nu?'", a spus el. "Eu am văzut declarații la nivel de prim-miniștri din România în care aceștia spuneau că trebuie făcută Unirea. Am văzut că oficialitățile din Republica Moldova tăceau la acest capitol. Am văzut declarația domnului Iohannis la întrevederea cu ambasadorii unde spunea că președintele Republicii Moldova trebuie să se conducă în limitele Constituției. Vreau să le răspund colegilor, prietenilor: 'Poate că până acum se acceptau mesaje la președintele Republicii Moldova cum să se comporte. Avem instituții de stat care pot da aprecieri referitoare la constituționalitatea deciziilor și a pașilor făcuți de președinți. Eu nu am venit să-i spun lui Iohannis de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru. Eu nu mă bag în chestiunile voastre interne. Cu ce ocazie Iohannis face aprecieri la adresa acțiunilor președintelui Republicii Moldova?', a declarat Dodon. "Am o rugăminte. Vă rog frumos să ne comportăm ca vecini, fiecare se uita în ograda lui!', a mai spus acesta.

Igor Dodon a mai adăugat că "stimează" conducerea României, însă așteaptă ca acest sentiment să fie unul reciproc. În acest sens, el nu a exclus ca după vizita la Bruxelles să efectueze vizite oficiale atât la București, cât și la Kiev.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe