Doi bărbaţi suspectaţi că au falsificat expertize pentru locomotive de tezaur traficate, reţinuţi

Doi bărbaţi suspectaţi că au falsificat expertize pentru locomotive de tezaur traficate, reţinuţi

Doi experţi tehnici suspectaţi că au falsificat rapoarte de expertiză judiciară pentru a scăpa de închisoare inculpaţi în dosare care vizau trafic cu locomotive cu abur din tezaurul României au fost reţinuţi pentru mărturie mincinoasă şi fals intelectual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Parchetul Judecătoriei Deva, procurorii au coordonat, cu o zi în urmă, trei percheziţii în Bucureşti şi Slobozia, la locuinţele a două persoane, Şerban Lacriţeanu Georgescu şi Răsvan Ciucă, suspectate într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru mărturie mincinoasă şi fals intelectual.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 450 de plăci de identificare ale unor locomotive şi vagoane de epocă susceptibile că fac parte din patrimoniul cultural naţional, unele dintre acestea fiind sustrase de pe locomotive cu abur clasate în Tezaurul României, precum şi documente din arhiva Ministerului Transporturilor.

Cele două persoane sunt suspectate că în timpul procesului, la recurs, au făcut noi expertize judiciare cu privire la bunurile care au făcut obiectul unui dosar de trafic cu bunuri de importanţă tehnică, respectiv şase locomotive cu abur şi un locomobil. În calitate de experţi, cei doi suspecţi au întocmit rapoartele de expertiză, atestând fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, astfel că decizia asupra nevinovăţiei inculpaţilor s-a luat, în principal, avînd la bază concluziile acestor expertize.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii a propus retragerea atestatului de expert pentru cei doi suspecţi.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

2 O avea chiloți pe ea?

3 El este trădătorul reținut de DIICOT pentru spionaj în favoarea Rusiei

4 DNA anunță oficial care este „faza” cu Coldea

5 Reacția categorică a lui Gică Hagi, după ce Ianis a fost scos la vânzare de Rangers