Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

Doi foști pensionari speciali, unul de la Interne, altul de la SRI, se aflau în consiliul de administrație al Romarm, până când, la finalul lunii aprilie, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, i-a lăsat fără aceste sinecuri.

Unul din pensionarii speciali aflați în consiliul de administrație al Romarm era Ionel Georgescu, fost polițist la Poliția Rutieră Strehaia.

În 2009 s-a pensionat din poliție, iar în 2013 este interceptat într-un dosar de corupție în care era implicat fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, care între timp a și fost condamnat.

Iată transcrierea discuțiilor lui Georgescu cu Duicu, așa cum apare DNA:

“DUICU: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă.
GEORGESCU: Hai că vin la tine şi-mi spui.
DUICU: E rezolvată. Sunt cu premieru’, aici, la masă.
GEORGESCU: Am înţeles. Vin în zonă după tine?
DUICU: Vino aici! De aici vii şi mă iei!“.

Aceste relații par să-i fi ajutat lui Georgescu, care, potrivit CV-ului, a ajuns, in diferite perioade de timp, administrator la: Apele Minerale, Daewoo Mangalia, mina Băița/ Ștei și uzina Cugir.

Potrivit declarației de avere, pensia sa specială este de 192.000 de lei, dar mai câștigă 101.000 de la minister - salariu și indemnizație pentru că lucrează cu proiecte europene - și 156.000 de lei de la UM Cugir.

Alt pensionar special care a fost în CA-ul Romarm este Claudiu Rădulescu, care a lucrat în SRI.

“Rădulescu a răspuns, în SRI, timp de 17 ani, de PETROM, ROMGAZ și CONPET, iar pensionarea sa a venit la pachet cu includerea în diverse consilii de administrație, cum ar fi cel de la ROMARM, principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, în contextul în care în toată activitatea sa profesională nu a avut nici o legătură cu industria de armament. De asemenea, înainte de pensionare, Rădulescu și-a amplasat soția, Mădălina Rădulescu, la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, cu sprijinul și susținerea deputatului PSD de Constanța, Iulian Iancu“, scria, despre el, TomisNews.

Pensia specială a lui Rădulescu este de 42.000 de lei, iar salariul de la minister - 57.000 de lei.

Fantasticul CV al lui Gabriel Țuțu

Newsweek România a scris, în octombrie 2020, despre “fantasticul CV“ a lui Gabriel Țuțu, directorul Romarm: “A absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“, apoi a lucrat ca agent de poliție în Galați. A urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea „Danubius“ din Galați.

Din 2001, a preluat conducerea pazei la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galați.

Conform propriului CV, peste noapte, a ajuns ofițer și șeful unui Departament din cadrul Serviciului Român de Informații, funcție pe care a rezistat din 2003 până în 2011.

De la SRI a ajuns șef departament juridic la Ministerul Comunicațiilor, a trecut și prin Consiliul de Administrație al Loteriei Române.

Într-un final, a ajuns detectiv particular. A fost recuperat și instalat la șefia companiei Romarm în decembrie 2019“. SURSA: Newsweek România


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa