Doi refugiați arestați în Austria au fost identificați ca fiind jihadiști

Doi refugiați arestați în Austria au fost identificați ca fiind jihadiști

Doi refugiați arestați în decembrie în Austria, suspectați că au planificat atacuri jihadiste în Europa, au fost identificați în cadrul anchetei privind atentatele comise la Paris în noiembrie, a indicat miercuri o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

Un algerian de 28 de ani și un pakistanez de 34 de ani, cu pașapoarte siriene false, au fost arestați pe 10 decembrie într-un centru de refugiați din Salzburg, la frontiera germană, unde ei sosiseră în noiembrie.

Foarte repede, anchetatorii au avut ''presupuneri foarte puternice'' în cazul lor, estimând că este vorba de ''teroriști trimiși de către Statul Islamic în Europa'', potrivit unei surse apropiate dosarului. Ei sunt în prezent în detenție provizorie în Austria, în cadrul unei anchete antiteroriste.

Cetățeanul algerian s-ar fi alăturat Statului Islamic (SI) în februarie 2015, iar cel pakistanez este descris drept artificier pentru două grupuri de jihadiști pakistanezi, considerate ca fiind apropiate rețelei Al-Qaida, a precizat sursa.

Anchetatori francezi și austrieci încearcă, de asemenea, să afle dacă ei ar fi trebuit să aibă un rol în atentatele din 13 noiembrie de la Paris și din apropiere de Stade de France, care s-au soldat cu 130 de morți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria