Doi români, răniți în atentatul de la Londra! Bilanțul indică 5 morți și 20 de răniți!

Doi români, răniți în atentatul de la Londra! Bilanțul indică 5 morți și 20 de răniți!

Update 00:10 Cei doi romani raniti in atacul de la Londra sunt un barbat si o femeie, turisti, iar femeia se afla intr-o stare "relativ critica", ea fiind lovita de masina atacatorului pe podul Westminster si fiind proiectata in Tamisa, a anuntat, miercuri seara, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, potrivit News.ro.

Mihalache a precizat, la Antena 3, ca tanara are "multiple fracturi si leziuni", iar plamanii ii sunt mentinuti in functiune cu ajutorul aparatelor.

Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca starea grava a femeii este determinata de faptul ca ea a fost lovita de masina atacatorului si a fost proiectata in raul Tamisa, de unde a fost recuperata de echipele de salvare si transportata la spital.

Dan Mihalache a precizat ca tanarul care o insotea are o fractura la laba piciorului si ca ar fi urmat sa isi sarbatoreasca vineri ziua de nastere.

Update 22:44 Iohannis pe Twitter: Sunt alaturi de romanii raniti in atacul teribil din Londra si de toti cei afectati. RO solidara cu UK

Update 22:40 Dragnea, despre atacul de la Londra: Am incredere ca Guvernul Grindeanu monitorizeaza cu atentie evolutia situatiei, potrivit News.ro.

21.40. După cinci ore de la producerea incidentului, forțele de securitate le-au spus  parlamentarilor britanici că pot părăsi Camera Comunelor.

20.50. „Este vorba despre o doamnă și un domn”, a spus despre cei doi răniți Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra. „În momentul de față se află la Royal Hospital. Din ceea ce știu eu, în cazul domnului leziuni sunt minore. E vorba de fractură sau o chestiune de genul ăsta”, a adăugat Dan Mihalache.

 Doi români au fost răniți în incidentele care au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împușcate, iar mai multe au fost rănite de o mașină pe podul Westminster din apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist, până la descoperirea altor probe. Autoritățile engleze au anunțat că patru persoane au murit.

20.27. „Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat al MAE. 

20:00. Bilanț oficial: patru morți și 20 de răniți în urma atacului de astăzi din capitala Marii Britanii. Printre persoanele decedate se află și atacatorul. El ar fi acționat de unul singur, potrivit informațiilor furnizate de autorități. Celelalte trei persoane decedate sunt un polițist, rănit grav la sediul Parlamentului cu un cuțit, și două persoane aflate pe pod.

MAE: Doi romani, raniti in atacul de la Londra

Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de miercuri de la Palatul Westminster, informeaza Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa. Cele doua victime au fost transportate la spitalele din zona pentru a primi ingrijiri medicale.

Precizari MAE referitoare la atacul de la Londra:

Ministerul Afacerilor Externe exprima profundul regret si condoleante pentru pierderea de vieti omenesti in urma atacului care a avut loc astazi, 22 martie, la Londra. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic.

In urma demersurilor de urgenta intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pe langa autoritatile locale, cu privire la identificarea cetateniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele:

Din cele mai recente informatii obtinute de la autoritatile locale, au fost identificate 2 persoane de cetatenie romana care au fost ranite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona in vederea acordarii asistentei medicale.
Precizam faptul ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza in continuare evolutia situatiei, mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.







Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia