Domnilor doctori, aici nu mai vorbim despre echipamente, ci despre meserie!/Bărbatul de 49 de ani decedat în Timiș, diagnosticat două ori cu pneumonie, de fiecare dată neinternat, confirmat cu coronavirus în ziua morții

Domnilor doctori, aici nu mai vorbim despre echipamente, ci despre meserie!/Bărbatul de 49 de ani decedat în Timiș, diagnosticat două ori cu pneumonie, de fiecare dată neinternat, confirmat cu coronavirus în ziua morții

Domnilor doctori, aici nu mai vorbim despre echipamente, ci despre meserie!/Bărbatul de 49 de ani decedat în Timiș, diagnosticat două ori cu pneumonie, de fiecare dată neinternat, confirmat cu coronavirus în ziua morții.

Două spitale din Timișoara, cel Județean de Urgență și cel de Boli Infecțioase, au refuzat internarea unui bărbat de 49 de ani diagnosticat cu pneumonie. La șase zile după primul diagnostic, bărbatul a murit, fiind confirmată totodată infectarea cu coronavirus.

Bărbatul de 49 de ani care a murit joi din cauza infecției cu noul coronavirus a fost de două ori diagnosticat cu pneumonie acută, prima oară în 20 martie, fără să fie însă internat la niciunul dintre cele două diagnostice. Acesta a fost testat pentru COVID de-abia în 24 martie, după care a fost „lăsat la domiciliu”, după cum precizează Grupul de Comunicare Strategică. Diagnosticul a venit joi, când a și murit, în salvarea care îl ducea la Timișoara.

Decesul bărbatului de 49 de ani din județul Timiș „se află în acest moment în verificarea Ministerului Sănătății pentru a clarifica mai multe detalii ale cazului”, a precizat GCS.

Care este cronologia acestui deces, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică:

S-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinic si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase.

În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută.

În 24 martie starea bărbatului s-a deteriorat și a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu.

A fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit.

Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spune că acesta nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...