Domnilor procurori de la DNA, doar Corlățean? Pentru BLOCAREA PREMEDITATĂ a VOTULUI Diasporei luați TOATĂ GAȘCA!

Domnilor procurori de la DNA, doar Corlățean? Pentru BLOCAREA PREMEDITATĂ a VOTULUI Diasporei luați TOATĂ GAȘCA!

A venit vremea, în sfârşit, ca primul vinovat de obstrucţionarea votului din Diaspora să dea cu subsemnatul la DNA. De aproape un an de zile am atras atenţia că principalul vinovat de eşecul votului din Diaspora, de imensele cozi la alegerile prezidenţiale de anul trecut este fostul ministru de externe Titus Corlăţean. În 2014 s-a produs un fenomen umilitor pentru cei patru milioane de români din Diaspora: a fost obstrucţionat votul cetăţenilor români din afara ţării de a participa la procesul electoral şi de a alege preşedintele României.

Nu am nici cea mai mică îndoială că atunci a fost o pseudo-„conspiraţie” politică la cel mai înalt nivel, în care au fost implicaţi premierul, ministru de externe şi şeful SIE. Sunt sigur că ancheta DNA va scoate în evidenţă obstrucţionarea intenţionată a votului în Diaspora.

Guvernul Victor Ponta avea informaţii sociologice clare că Diaspora nu va vota cu candidatul social-democrat, adică cu premierul în funcţie şi, astfel, nu a organizat noi secţii de votare, deşi numărul românilor de la alegerile din 2009 s-a ridicat cu peste un milioan de electori în Diaspora europeană.

Deşi BEC a dat o hotărâre între cele două tururi de scrutin, în care solicita suplimentarea secţiilor de votare în Diaspora, minsitrul de externe de atunci, Titus Corlăţean nu a mişcat niciun deget.

Cu toţii ne amintim imensele cozi din faţa ambasadelor României din Paris, Londra, Roma, Madrid, Berlin sau Viena, cu români care nu au mai ajuns să voteze pentru că Titus Corlăţean nu a dispus înfiinţarea de noi secţii de votare de teamă să nu iasă contracandidatul lui Ponta. Lumea s-a enervat în stradă, existând şi provocatori, români deveniţi agenţi racolaţi de către serviciile secrete ale ţărilor gazde, care au manipulat lumea în faţa reprezentanţelor diplomatice româneşti şi a ieşit preşedinte tot cine au vrut străinii: Klaus Iohannis, marioneta intereselor germane în România.

Toată presa occidentală şi românească a criticat organizarea alegerilor în Diaspora, dar până astăzi nu a plătit nimeni. Titus Corlăţean ca un laş a demisionat. Teodor Meleşcanu a plecat şi el de la SIE ca să se şteargă urma blocării votului românilor din Europa. Constituţia României prevede la Capitolul II, Articolul 36: Dreptul de vot al românilor, alin. (1): Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. Acest drept fundamental al românilor a fost obstrucţionat de politicienii de la Bucureşti în frunte cu Titus Corlăţean, şeful MAE. Cineva trebuie să plătească pentru asta. 

Fostul ministru de Externe, Titus Corlățean s-a prezentat, luni, la sediul DNA. Conform primelor informații acesta este audiat ca martor în dosarul “Diaspora”, deschis după alegerile prezidențiale din 2014. ”Am venit, discut cu procurorii și vedem”, a afirmat, la intrare, fostul ministru. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat, pe 20 noiembrie, că s-a început urmărirea penală in rem pentru modul în care s-a organizat și desfășurat votul din diaspora în cadrul alegerilor prezidențiale. După mai multe luni de investigații, vor urma și o serie de audieri. Dosarul a fost deschis la Parchetul General, însă procurorii DNA au solicitat primirea dosarului legat de neregulile înregistrate la votul din diaspora, ancheta fiind preluată apoi de procurorii anticorupție.

Această anchetă a început după primul tur al alegerilor prezidențiale, iar în acest moment nicio persoană nu este urmărită penal, ci s-a început urmărirea penală pentru fapte, adică pentru obstrucționarea dreptului la vot.Titus Corlăţean după ce a fost ridicat în grad, la superlativ, în MAE de către V. Ponta şi se zvonea că o să fie trimis ambasador în R.P. Chineză, DNA le-a stricat bucuria şi jocurile, chemându-i pe vinovaţii morali ai eşecului votului în Diaspora la anchete. Pe lângă un premier anchetat penal putem avea oare şi un ambasador la Beijing urmărit penal în dosarul „Vot pentru Diapora”.

Deocamdată, Titus Corlăţean a fost chemat ca martor, mâine poate ca inculpat. Votul neexprimat al milioanelor de români din Diaspora strigă de dincolo de graniţă să se facă dreptate. Cineva trebuie să plătească pentru încălcarea Constituţiei Ţării şi batjocorârea cetăţenilor noştri din Diaspora, care nu au uitat că sunt români şi le pasă de România.

Diaspora, această A Treia Românie, are dreptul să ceară să i se spele obrazul cu anchetarea lui Titus Corlăţean şi nu numai.

Ionuț Țene


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?