Donald Trump a grațiat în ultimele ore de mandat 143 de persoane, între care Steve Bannon și Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA

Donald Trump a grațiat în ultimele ore de mandat 143 de persoane, între care Steve Bannon și Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA

În ultima zi de mandat, președintele SUA, Donald Trump, l-a grațiat miercuri pe Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA și care a încercat să facă afaceri cu armata română.

De asemenea, Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane, în scopul construirii zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Alături de Boidy și Bannon, Trump a grațiat miercuri, într-un ultim act de clemență, alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit.

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui american, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, transmite publicația americană McClatchy.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA