Donald Trump este 'profund întristat' în urma atacului armat soldat cu rănirea unui congresman republican

Donald Trump este 'profund întristat' în urma atacului armat soldat cu rănirea unui congresman republican

Președintele SUA, Donald Trump, s-a declarat miercuri 'profund întristat' în urma atacului armat din apropiere de Washington, soldat cu mai mulți răniți, printre care și un membru republican al Camerei Reprezentanților, transmite AFP.

'Suntem profund întristați de tragedie. Gândurile și rugăciunile noastre merg către membrii Congresului, echipele lor, poliția Capitoliului, echipele de prim-ajutor și toți cei care au fost afectați', menționează Trump într-un comunicat.

Un membru republican al Camerei Reprezentanților, Steve Scalise, și consilieri ai săi au fost împușcați pe un teren de baseball în statul Virginia. Potrivit poliției din orașul Alexandria, situat aproape de Washington, atacatorul a fost arestat, iar victimele au fost transportate la spital.

Potrivit postului Fox News, Steve Scalise a fost rănit la șold, dar viața sa nu este în pericol.

Conform lui Mo Brooks, un alt membru al Camerei Reprezentanților prezent pe terenul de baseball și care i-a acordat primul ajutor lui Steve Scalise, atacatorul a tras zeci de gloanțe cu o armă semi-automată în jurul orei locale 06:30 (10:30 GMT).
Echipa de baseball republicană, alcătuită din aleși și colaboratori ai acestora, se antrena atunci când s-a deschis focul asupra celor de pe teren. Potrivit lui Brooks, ofițerii responsabili cu securitatea congresmanilor au ripostat cu pistoalele, dar cel puțin doi polițiști au fost răniți în schimbul de focuri.

Senatorul Rand Paul, aflat și el pe teren, a spus că l-a văzut pe Steve Scalise târându-se pe jos în încercarea de a se pune la adăpost în timp ce atacatorul continua să tragă.

Securitatea congresmanilor este asigurată de poliția Capitoliului. Responsabilii de rang înalt, cum este Steve Scalise, sunt însoțiți permanent de gărzi de corp.

La rândul său, senatorul Jeff Flake a declarat presei la fața locului că l-a văzut bine pe atacator, îmbrăcat într-un tricou albastru.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

4 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

5 Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunal…