Donald Trump îl acuză pe fostul său avocat Cohen că a minţit pentru a i se reduce pedeapsa

Donald Trump îl acuză pe fostul său avocat Cohen că a minţit pentru a i se reduce pedeapsa

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat joi seara pe fostul său avocat Michael Cohen că a minţit la audierea din aceeaşi zi în cadrul căreia a pledat vinovat, în faţa unei instanţe din Manhattan, cu scopul de a i se reduce pedeapsa, informează AFP.

'Este o persoană slabă. Încearcă să obţină reducerea pedepsei. Deci, el minte despre un proiect despre care toată lumea ştie', a declarat Trump, negând că în timpul campaniei electorale din 2016 ar fi continuat discuţiile despre construcţia unui hotel Trump Tower la Moscova.

Michael Cohen a afirmat joi dimineaţă că nu a spus adevărul în faţa Congresului pe tema unei posibile investiţii imobiliare în Rusia, care a fost luată în considerare de Donald Trump, dar care în cele din urmă a fost abandonată la începutul anului 2016.

Această nouă turnură în ancheta rusă condusă de procurorul special Robert Mueller constituie o evoluţie potenţial stânjenitoare pentru preşedintele american.

'Era un proiect bine cunoscut (...) Nu a durat mult. Nu am condus acest proiect', a afirmat miliardarul republican înainte de a pleca la summitul G20 în Argentina.

'Nu ar fi fost rău dacă l-aş fi făcut', a adăugat el. 'Nu l-am făcut din mai multe motive. Primul, chiar dacă nimeni nu m-a obligat, este că am fost cu adevărat ocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale', a explicat Donald Trump.

Vizat într-o serie de dosare penale, Michael Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare în faţa procurorilor din New York.

După ce s-a distanţat de preşedintele american, el cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta privind suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate