Donald Trump îl acuză pe fostul său avocat Cohen că a minţit pentru a i se reduce pedeapsa

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat joi seara pe fostul său avocat Michael Cohen că a minţit la audierea din aceeaşi zi în cadrul căreia a pledat vinovat, în faţa unei instanţe din Manhattan, cu scopul de a i se reduce pedeapsa, informează AFP.

'Este o persoană slabă. Încearcă să obţină reducerea pedepsei. Deci, el minte despre un proiect despre care toată lumea ştie', a declarat Trump, negând că în timpul campaniei electorale din 2016 ar fi continuat discuţiile despre construcţia unui hotel Trump Tower la Moscova.

Michael Cohen a afirmat joi dimineaţă că nu a spus adevărul în faţa Congresului pe tema unei posibile investiţii imobiliare în Rusia, care a fost luată în considerare de Donald Trump, dar care în cele din urmă a fost abandonată la începutul anului 2016.

Această nouă turnură în ancheta rusă condusă de procurorul special Robert Mueller constituie o evoluţie potenţial stânjenitoare pentru preşedintele american.

'Era un proiect bine cunoscut (...) Nu a durat mult. Nu am condus acest proiect', a afirmat miliardarul republican înainte de a pleca la summitul G20 în Argentina.

'Nu ar fi fost rău dacă l-aş fi făcut', a adăugat el. 'Nu l-am făcut din mai multe motive. Primul, chiar dacă nimeni nu m-a obligat, este că am fost cu adevărat ocupat de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale', a explicat Donald Trump.

Vizat într-o serie de dosare penale, Michael Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare în faţa procurorilor din New York.

După ce s-a distanţat de preşedintele american, el cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta privind suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing