Donald Trump îl acuză pe miliardarul George Soros de finanţarea militanţilor anti-Kavanaugh

Donald Trump îl acuză pe miliardarul George Soros de finanţarea militanţilor anti-Kavanaugh

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat vineri pe miliardarul George Soros de finanţarea militanţilor care au protestat împotriva confirmării candidatului său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune sexuală, potrivit France Presse.

Această referire la George Soros intervine pe fondul declaraţiilor recente ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, care denunţă în mod regulat "invazia migranţilor" în Europa şi îl acuză pe miliardarul de origine maghiară că doreşte să inunde Ungaria cu migranţi, prin ONG-uri pe care el le finanţează.

"Manifestanţii care urlă (...) sunt profesionişti care au fost plătiţi pentru a da o imagine proastă senatorilor. Nu vă lăsaţi păcăliţi!", a reacţionat preşedintele american într-o postare pe Twitter, cu mai puţin de două ore înainte de un vot decisiv al Senatului.

"Priviţi la toate pancartele identice făcute de profesionişti. Plătite de Soros şi de alţii!", a adăugat el, fără a aduce elemente concrete în sprijinul acuzaţiilor sale.

Mii de militanţi s-au adunat joi la Washington pe colina Capitol Hill, unde se află faţă în faţă Curtea Supremă şi Congresul, agitând pancarte pe care se putea citi: "Nu trădaţi femeile, nu votaţi!"

Kavanaugh a fost acuzat de către trei femei de agresiune sexuală.

Peste 300 de manifestanţi au fost reţinuţi, între care actriţa Amy Schumer, verişoara liderului democrat din Senat, Chuck Schumer, şi modelul Emily Ratajkowski.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare

5 Suceava, România...