Donald Trump îl va numi pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă (presă)

Donald Trump îl va numi pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă (presă)

Viitorul președinte american, Donald Trump, îl va numi pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă, au indicat luni mai multe medii de informare, relevă AFP.

Foarte influent în timpul campaniei electorale, Kushner joacă deja un rol foarte discret de influent strateg pe lângă socrul său în discuțiile de constituire a viitoarei sale administrații. Dar ocuparea unui post oficial ridică probleme juridice, notează France Presse.

"Dl.Kushner este determinat să se conformeze legilor federale americane în materie de etică și suntem în legătură cu Biroul federal de etică guvernamentală privind măsurile ce trebuie luate", a indicat un avocat al lui Kushner, citat de canalul NBC.

Căsătorit cu Ivanka Trump, Jared Kushner va sărbători marți 36 de ani. El conduce o vastă companie de promovare imobiliară moștenită de la tatăl său.

Proprietar al unei reviste imobiliare și al unui săptămânal destinat elitei din Manhattan, Kushner a câștigat încrederea socrului său gestionând cu abilitate campania acestuia pe rețelele sociale.

Este deja o figură-cheie în numeroase dosare, potrivit New York Times: echipa de tranziție a lui Trump ar fi cerut oficialilor din administrația Obama să transmită prin el toate problemele de politică externă care ar putea să suscite atenția noului președinte.

Potrivit presei, cuplul Ivanka Trump-Jared Kushner se pregătește să părăsească New Yorkul pentru a se instala la Washington cu cei trei copii mici ai lor. Ei ar urma să se mute în același cartier exclusivist unde ar trebui să locuiască și Barack și Michelle Obama.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?