Donald Trump își menține propunerea privind interzicerea accesului musulmanilor în SUA, în pofida valului de critici

Donald Trump își menține propunerea privind interzicerea accesului musulmanilor în SUA, în pofida valului de critici

Donald Trump, favoritul alegerilor primare din Partidul Republican pentru scrutinul prezidențial ce se va desfășura anul viitor în SUA, a declarat marți că își menține propunerea privind interzicerea accesului în SUA pentru toți musulmanii, în pofida criticilor dure pe care le-a primit atât pe plan intern cât și internațional după ce a evocat prima dată această dorință, transmite agenția EFE.

'Am primit sprijinul a mii de persoane (...) Trebuie făcut ceva', a spus Trump la postul de televiziune ABC. Cu o zi în urmă el a lansat un apel pentru interzicerea temporară a accesului musulmanilor în SUA, invocând faptul că aceștia ar manifesta sentimente de ură față de americani. Sugestia sa a survenit în contextul tensionat creat de atacul armat de la San Bernardino, soldat cu 14 morți și 21 de răniți, comis de o femeie de pakistaneză împreună cu soțul ei, tot de origine pakistaneză, ulterior descoperindu-se că ea a jurat pe Facebook fidelitate grupării jihadiste Statul Islamic.

Propunerea lui Trump a fost urmată de un val de critici printre politicienii din SUA și Europa, în timp ce experți în drept au vorbit despre posibila neconstituționalitate a unei asemenea idei, iar alții consideră că ea contravine valorilor toleranței pe care le promovează SUA.

Politicianul republican s-a mai evidențiat prin declarații în care a exprimat o poziție împotriva primirii refugiaților musulmani, Administrația Obama intenționând să aducă în SUA cel puțin 10.000 de refugiați sirieni. Într-una dintre aceste declarații el a estimat că ceea ce face cancelarul german Angela Merkel pentru refugiați este 'nebunesc', în opinia lui Trump existând posibilitatea ca un val masiv de migranți de genul celui sosit în ultima vreme în Europa să devină un 'Cal Troian' al islamiștilor radicali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă