Donald Trump Jr., chemat să depună mărturie în Congres în legătură cu întâlnirea sa cu o avocată rusă

Donald Trump Jr., chemat să depună mărturie în Congres în legătură cu întâlnirea sa cu o avocată rusă

Legislatorii republicani i-au cerut lui Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american Donald Trump, să vină la o audiere în Congres în legătură cu întâlnirea sa controversată cu o avocată rusă în timpul campaniei electorale a tatălui său de anul trecut, informează Reuters și Xinhua.

Dacă acceptă, Trump Jr. va fi primul membru al cercului restrâns de rude și colaboratori apropiați ai președintelui republican care depune mărturie în fața legislatorilor care anchetează în legătură cu interferența rusă în campanie, notează Reuters.

Senatorul republican Chuck Grassley a afirmat joi că intenționează să-i trimită o scrisoare fiului președintelui pentru a-l convoca la audiere, care ar putea avea loc săptămâna viitoare. Președintele Camerei reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a subliniat într-o conferință de presă că "toți martorii chemați la audieri în Congres trebuie să se prezinte".

Trump Jr. a confirmat că întâlnirea sa cu avocata rusă, dezvăluită sâmbătă de ziarul american New York Times, a avut loc la Trump Tower din New York la puțin timp după ce tatăl său a obținut nominalizarea republicană pentru a candida la președinția SUA, dar a insistat că nu a fost nimic în neregulă în legătură cu întrevederea respectivă. "Evident, sunt prima persoană implicată într-o campanie care a acceptat o întâlnire pentru a se informa despre un adversar... nu a dus nicăieri, dar a trebuit să ascult", a transmis Donald Trump Jr luni pe Twitter. El a mai anunțat atunci, tot pe Twitter, că este pregătit să pună tot ce știe la dispoziția congresmenilor care anchetează legăturile dintre campania lui Donald Trump și Rusia.

În declarații făcute miercuri de Trump la bordul Air Force One, în timp ce călătorea la Paris, dar a căror difuzare a fost autorizată abia joi, președintele american a insistat că nu știa că întâlnirea fiului său cu avocata rusă a avut-o ca temă de discuție pe rivala sa Hillary Clinton și s-a declarat în favoarea ideii ca Trump jr să depună mărturie în fața Congresului, 'dacă aceasta este ceea ce el își dorește', transmite EFE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale