Donald Trump numește un bancher de la Goldman Sachs pentru Consiliul său economic

Donald Trump numește un bancher de la Goldman Sachs pentru Consiliul său economic

Președintele american ales, Donald Trump, l-a numit luni pe numărul doi al puternicei bănci de afaceri Goldman Sachs, Gary Cohn, la conducerea Consiliul său economic, transmite AFP.

Gary Cohn "va ajuta la elaborarea politicilor economice care vor face să crească salariile, vor pune capăt exodului locurilor de muncă în străinătate, vor da naștere la noi oportunități pentru americanii care se confruntă cu dificultăți", a afirmat Donald Trump într-un comunicat. "El are o amplă viziune asupra economiei și va utiliza întreaga sa experiență pentru a se asigura că americanii vor fi din nou învingători", a adăugat documentul.

Gary Cohn, 56 de ani, va conduce influentul Consiliu Economic Național (NEC) de pe lângă președinția americane, o instituție înființată în 1993 de președintele Bill Clinton.

NEC răspunde de coordonarea politicii economice, făcând să lucreze împreună ministerele vizate.

"Împărtășesc viziunea președintelui ales Trump care urmărește să se asigure că fiecare lucrător american își are locul într-o economie înfloritoare și vom acționa pentru edificarea unei națiuni puternice, dinamice și prospere", a afirmat el, citat în același comunicat.

Această numire alimentează criticile în legătură cu un "guvern Goldman Sachs", pentru că Gary Cohn este al treilea responsabil al băncii care se alătură administrației Donald Trump ce va intra în activitate la 20 ianuarie.

Alegerile făcute de Donald Trump sunt în contradicție cu tonul adoptat în timpul campaniei electorale, când a denunțat legăturile dintre adversara sa, Hillary Clinton, și banca Goldman Sachs.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…