Dorin Cocoș a fost ELIBERAT!

Dorin Cocoș a fost ELIBERAT!

Omul de afaceri Dorin Cocoș, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Microsoft”, va fi eliberat condiționat. Decizia luată de Tribunalul Ilfov este definitivă. În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberată condiţionată în cazul lui Dorin Cocoş.

Cocoș se află încarcerat la penitenciarul Jilava.

 „ În temeiul art. 587 alin. 3 rap la art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a C. pr. pen. admite contestaţia formulată de condamnatul Cocos Dorin, împotriva sentinţei penale nr. 1999 din data de 16.08.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 19314/ 4/ 2017. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza : În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 şi art. 15 alin. 2 din Constituţie, admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Bucureşti- Jilava cu privire la condamnatul Cocos Dorin de sub efectul pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti prin sentinţa penală nr. 258/ 2016 pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 48/ 2016 emis de Tribunalul Bucureşti. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. În temeiul art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judicare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.10.2017, se arată în sentința de marți. 

Judecarea dosarului "Microsoft" a început în 24 martie 2015 şi s-a încheiat în octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licenţe Microsoft timp de zece ani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. 

Este al treilea dintre cei patru condamnați în primul dosar Microsoft care este eliberat condiționat. În detenție se mai află doar fostul ministru Gabriel Sandu.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…