Dorneanu către Grindeanu: Mi-a plăcut apelul la modalitatea de elaborare a legilor - nu în pripă, nu peste noapte

Dorneanu către Grindeanu: Mi-a plăcut apelul la modalitatea de elaborare a legilor - nu în pripă, nu peste noapte

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a spus, joi, că apreciază îndemnul premierului Sorin Grindeanu către autoritățile cu competență în legiferare de a manifesta mai multă prudență în această activitate, menționând că modalitatea de elaborare a legilor nu trebuie făcută "în pripă, peste noapte".

"Domnule prim-ministru, din tot ce ați spus aici mi-a plăcut apelul final către celelalte puteri cu privire la modalitatea de elaborare a legilor, nu în pripă, nu peste noapte. Și mi-a plăcut, de asemenea, faptul că ați făcut referire la nevoia ca neînțelegerile dintre autorități să fie soluționate prin mediere constituțională și nu prin arbitrajul nostru constituțional. Principiul separației puterilor presupune colaborare loială și echilibru, nu conflicte care să creeze blocaje în funcționarea statului de drept", a afirmat Dorneanu, la finalul conferinței internaționale "Un sfert de secol de constituționalism", organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Curții Constituționale.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Guvernul și Parlamentul trebuie să manifeste mai multă prudență în activitatea de legiferare pentru respectarea Constituției și a menționat că de prea multe ori, în ultimii ani, s-a ajuns la situația de a se recurge la Curtea Constituțională pentru a se rezolva conflicte politice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…