Dovada PREMEDITĂRII! Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august: Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință!

Dovada PREMEDITĂRII! Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august: Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință!

Dovada premeditării! Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august: Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință!

​Datele din Sistemul electronic de achiziții publice arată un val de achiziții directe făcute de Jandarmerie în lunile iunie și iulie din acest an pentru tot felul de spray-uri iritant lacrimogene și de reprimare a revoltelor. Astfel, luna trecută, Jandarmeria Română a cumpărat în regim de urgență 25 de veste antiglonț și 25 de căști antiglonț, în timp ce, în luna iunie, Directia Generală de Jandarmi a Municipiului București a cumpărat pulverizatoare de capacitate maximă cu soluție iritant lacrimogenă, mii de spray-uri iritant lacrimogene și mii de cătușe textile de unică folosință, dezvăluie HotNews.ro.

Jandarmeria Română a cumpărat chiar astăzi, 14 august, prin procedură de achiziție directă, 25 de măști contra gazelor în valoare de aproape 4.000 de euro de la firma Stimpex, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Achiziția pare îndreptățită având în vedere ceea ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august.

Redăm în cele ce urmează achizițiile făcute de Jandarmerie cu puțin timp înainte de protestul din 10 august:

1. Achiziție în regim de urgență a Jandarmeriei: 25 de veste antiglonț si 25 de căști antiglont.

În data de 16 iulie 2018, Jandarmeria Română a cumpărat, prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitații, 25 de veste antiglonț si 25 de casti antiglonț. Contractul a fost atribuit in data de 16 iulie firmei Stimpex SA, valoarea acestuia fiind de 96.250 lei.

În motivarea alegerii acestei proceduri se precizează: "Extremă urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă".

2. Majoritatea achizițiilor au fost făcute însă de către Directia Generala de Jandarmi a Municipiului București. În cele ce urmează vă prezentăm mai multe astfel de achiziții directe:

5 pulverizatoare de capacitate mărită cu soluție iritant lacrimogenă

Achiziția a fost făcută în data de 14 iunie 2018, de la firma Stimpex, contract cu o valoare de 37.500 de lei (peste 8.000 euro).

Descrierea produsului: Descriere: Complet P.C.M. 2x, model STIMPEX, set de 2 buc. PCM - fabricat de STIMPEX SA, ambalate in lada de transport, capacitate nominala 10litri, capacitate solutie IL 7 litri, presiune 20 +/- 5bari, greutate 18 kg, manometru; greutate totala = 40 kg

900 de spray-uri iritant lacrimogene cu mânere tip pistol, 63ml

Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Rotman Industries. Contractul a avut valoarea de 25.884 lei (peste 5.500 de euro).

180 de spray-uri iritant lacrimogene cu mâner tip pistol, 400ml:

Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Rotman Industries. Contractul a avut valoarea de 24.013 lei (5.155 euro)

1.100 de spray-uri iritant lacrimogene 1% CS 150ml

Achiziția a fost făcută în data de 11 iunie 2018, prin procedură de achiziție directă, de la firma Neramo Distribution. Contractul a avut o valoare de 20.900 lei (peste 4.400 euro).

1150 de cătușe textile de unică folosință

Achiziția directă a fost făcută in data de 6 iunie 2018 de la firma Outdoor Gear SRL. Contractul a avut o valoare de 8625 lei (peste 1800 de euro).

Majoritatea acestor achiziții, identificate de HotNews.ro în SICAP (noul Sistem Electronic de Achiziții Publice), se regăsesc și pe site-ul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București într-un Centralizator cu achiziții directe cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, achiziții efectuate în trimestrul doi din 2018. Sumele din centralizator sunt cu TVA.

Un alt Centralizator mai este cel din ultimul trimestru al anului 2017, unde apare un contract în valoare de 90.142 lei (cu TVA) atribuit către ROMARM pentru achiziția de grenade de mână IL (n.a iritant lacrimogene)


Achiziție în regim de urgență a Jandarmeriei: 25 de veste antiglonț si 25 de căști antiglont.


5 pulverizatoare de capacitate mărită cu soluție iritant lacrimogenă


900 de spray-uri iritant lacrimogene cu mânere tip pistol, 63ml


180 de spray-uri iritant lacrimogene cu mâner tip pistol, 400ml


1.100 de spray-uri iritant lacrimogene 1% CS 150ml


1150 de cătușe textile de unică folosință

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România