Dragnea: A fost şocant pentru mine ce a spus Tarcea, preşedinta ÎCCJ, cu presiune clară asupra judecătorilor

Dragnea: A fost şocant pentru mine ce a spus Tarcea, preşedinta ÎCCJ, cu presiune clară asupra judecătorilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară că a fost "şocat" de afirmaţiile recente ale preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, "cu presiune clară asupra judecătorilor".

"Am văzut-o pe doamna Tarcea, preşedinta Curţii Supreme din România. Pentru mine a fost şocant, mai mult decât şocant, să citesc şi, ulterior, să urmăresc ce a spus, cu presiune clară asupra judecătorilor şi asta se vorbea de acum două săptămâni de zile. Auzisem, şi am văzută-o pe doamna spunând cu subiect şi predicat, că se face presiune, să se facă motivarea mai repede şi se face presiune să se facă procesul mai repede şi că acum sunt în căutare de judecători care să găsească minim trei din cinci şi aşa mai departe", a declarat Liviu Dragnea, la România TV, întrebat dacă procesul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi şase luni cu executare face parte dintr-un plan de defăimare a sa şi a PSD.

Fiind întrebat cine "presează" şi cine are de câştigat procedând astfel, liderul PSD a spus: "S-a tot vorbit despre asta, cum vreţi dumneavoastră, statul subteran, statul paralel".

"Beneficiarul acestui sistem subteran este Iohannis, este foarte simplu, şi cu toţi cei care sunt în jurul lui, procurori, ofiţeri de informaţii, ofiţeri SPP şi alţii. Nu vede altceva decât al doilea mandat, nu-l interesează altceva decât al doilea mandat", a declarat Dragnea.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a informat, într-un interviu acordat la Realitatea TV, că le-a cerut tuturor judecătorilor să profite de vacanţa instanţelor şi să termine până la 1 septembrie redactarea motivărilor în dosarele penale, în caz contrar urmând să sesizeze Inspecţia Judiciară.

În prezent, la Instanţa supremă sunt în aşteptare motivări ale deciziilor de condamnare sau achitare în dosare importante în care sunt implicaţi, printre alţii, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Elena Udrea, Alina Bica, Radu Mazăre, Dan Şova, Constantin Niţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...