Dragnea: Comisia Europeană a avut mereu previziuni de o creştere economică mai mică decât s-a dovedit

Dragnea: Comisia Europeană a avut mereu previziuni de o creştere economică mai mică decât s-a dovedit

Comisia Europeană a mai avut previziuni de o creştere economică mai mică decât s-a dovedit, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

El s-a referit la previziunile de joi ale Comisiei Europene (CE), care a menţinut estimările referitoare la creşterea economiei României, în 2018, la 4,5%, iar pentru 2019, se aşteaptă la un avans de 3,9% .

"Eu nu vreau să intru în conflict cu Comisia Europeană (...), dar vreau să spun cu foarte mare respect că, în toţi anii precedenţi, Comisia Europeană - ăsta e şi rolul acestei instituţii, să fie foarte grijulie şi să tragă semnale de alarmă - a avut mereu previziuni şi de o creştere economică mai mică decât s-a dovedit că a fost în realitate şi un deficit mai mare decât a fost în realitate. Noi ne menţinem punctul nostru de vedere pentru că este bazat pe analize şi pe cifre serioase - că deficitul va fi anul acesta sub 3%, undeva 2,96, 2,98. Şi anul trecut erau acelaşi tip de discuţii - că deficitul va sări de 3 %, dar s-a dovedit că, în final, a fost sub 3 %", a declarat Dragnea la Parlament.

Comisia Europeană (CE) a menţinut estimările referitoare la creşterea economiei României în 2018, la 4,5%, iar pentru 2019 se aşteaptă la un avans de 3,9% .

Conform previziunilor economice de primăvară, publicate joi de Executivul comunitar, deficitul bugetar ar urma să ajungă la 3,4% din PIB în 2018, pentru ca în 2019 să se adâncească la 3,8% din PIB.

Rata inflaţiei ar urma să crească la 4,2% anul acesta şi să încetinească la 3,4% anul viitor, în timp ce rata şomajului se va situa la 4,5% în 2018 şi la 4,4% în 2019.

Deficitul de cont curent ar urma să ajungă la 3,6% din PIB în 2018, pentru ca în 2019 să se situeze la 3,9% din PIB, în timp ce datoria va urca la 35,3% din PIB anul acesta şi la 36,4% din PIB în 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…