Dragnea: Comisia SRI e foarte posibil să ajungă la informații despre cum s-au numit procurorii-șefi în 2013

Dragnea: Comisia SRI e foarte posibil să ajungă la informații despre cum s-au numit procurorii-șefi în 2013

Comisia parlamentară pentru controlul SRI ar putea să ajungă la informații privind modul în care s-a făcut numirea procurorilor-șefi de Parchete în 2013, în perioada în care era președinte Traian Băsescu, iar Victor Ponta era premier și ministru interimar al Justiției, consideră președintele PSD, Liviu Dragnea.

 "E foarte posibil Comisia SRI să ajungă la aceste informații, care sunt foarte interesante, din ce am auzit, eu nu vreau să bat câmpii. Dar mă gândeam astăzi că nimeni n-a prezentat tot procesul (de numire a procurorilor-șefi din 2013, n.r.). (...) Este posibil, nu știu sigur dacă va fi așa, Comisia de control SRI să aibă acces și la toate informațiile, la tot ceea ce a fost în spatele acestor propuneri. Eu bănuiesc, dar ca să nu fie doar o bănuială cred că lucrurile trebuie făcute instituțional, ca să stea în picioare (...), ca să aibă greutate și să nu poată fi contestate. Sper că nu am stricat noaptea unora", a afirmat Liviu Dragnea, marți seară, la Antena 3.

El a adăugat că din câte îl cunoaște pe senatorul PSD Claudiu Manda, care a fost propus să preia conducerea Comisiei SRI, și pe ceilalți parlamentari din această comisie, "sunt oameni care nu se sperie".

Președintele Camerei Deputaților susține că unii oameni cu funcții importante "au depășit o linie roșie" și practic prin acțiunile lor "lovesc la temelia statului" și "calcă pe cadavre".

"Vor fi multe nopți de nesomn pentru mulți, au depășit o linie roșie, pur și simplu. În sensul că după linia asta roșie lovești la temelia statului și calci pe prea multe cadavre. Este suficient, țara aceasta are un potențial de dezvoltare uriaș, nu putem să mai stăm indiferenți când țara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestați oameni de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoși în piața publică politicieni care au românism în ei și care vor să schimbe lucrurile în bine, jurnaliști care au ținut de-a lungul anilor flacăra aprinsă, cu toate furtunile și cu toate amenințările. Nu mai merge", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a avertizat că în perioada următoare "o să vedem lucruri urâte și comportamente urâte, o să vedem disperare", dar a subliniat că în rândul populației "a început să crească foarte mult speranța că se poate, că în Româna putem avea speranța ca niciunui român să nu-i fie frică de nicio instituție, ci doar de lege".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…