Dragnea: Cred că este în regulă ordonanţa privind modificarea legilor justiţiei şi era necesară

Dragnea: Cred că este în regulă ordonanţa privind modificarea legilor justiţiei şi era necesară

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut marţi seara că ordonanţa de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei era necesară şi că a respectat principiul transparenţei.

"Nu lucrez la Guvern. Pe textul ordonanţei m-am uitat şi eu cred că este în regulă această ordonanţă şi era necesară. (...) Procedura legală - nu trebuie toată lumea să respecte legea? Domnul Iohannis nu trebuie să respecte şi el legea? Chiar dacă rude sau membri ai familiei dumnealui se zice că merg noaptea la Parchet, nu ca alţi oameni, dar totuşi, legea mai trebuie să fie din când în când respectată chiar de el", a spus Dragnea, întrebat care era urgenţa adoptării acestei ordonanţe.

El a susţinut că nu ştia că acest act normativ va fi adoptat de Guvern, subliniind că l-a citit ulterior. Dragnea a precizat că discuţiile de luni cu ministrul Justiţiei din coaliţie nu au vizat această ordonanţă, ci s-a discutat despre cazul în care şeful statului ar refuza noile propuneri de miniştri.

Întrebat şi dacă în cazul acestei ordonanţe a fost respectat principiul transparenţei, preşedintele PSD a răspuns: "Eu cred că da. OUG se adoptă repede".

Dragnea a fost chestionat şi cine va conduce DNA peste 45 de zile, în contextul acestui act normativ.

"Cel pe care îl va numi preşedintele României. (...) Nu ştiu dacă ăsta a fost scopul, dar cred că este firesc. Adică eu cred că preşedintele României trebuie să-şi exercite prerogativele", a răspuns liderul PSD.

El a replicat şi la criticile formulate de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la această ordonanţă. "Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legătură are ordonanţa aia cu mine?", a spus Dragnea.

De asemenea, el a afirmat că nu ştie de ce Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a cerut să instrumenteze dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal. "Habar n-am. Nu lucrez la secţia respectivă", a spus Dragnea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…