Dragnea, despre argumentele lui Iohannis de respingere a celor 3 propuneri de miniştri: O bătaie de joc

Dragnea, despre argumentele lui Iohannis de respingere a celor 3 propuneri de miniştri: O bătaie de joc

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că argumentele lui Klaus Iohannis legate de respingerea celor trei propuneri de miniştri reprezintă o ''bătaie de joc''.

"Argumente proaste, bătaie de joc. Un preşedinte care nici măcar nu mai ştie întrebările pe care le-a adresat poporului român pe care îl cheamă la referendum nu cred că poate fi bănuit de foarte multă inteligenţă atunci când inventează nişte motive pentru a refuza nişte miniştri. Motivul principal, real, pentru care a refuzat acum miniştri şi motivele pe care le-a folosit şi când i-a refuzat anterior - el doreşte ca acest Guvern să fie blocat, să fie întârziat, pentru că este disperat, şi el şi slugile lui, de faptul că România creşte", a spus Dragnea, referindu-se la motivele şefului statului de respingere a numirii lui Eugen Nicolicea - la Justiţie, Liviu-Tit Brăiloiu - la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi a Oanei Florea la Fonduri Europene.

El a menţionat că datele oficiale arată că ţara noastră are o creştere economică de 5%.

"România, au arătat-o datele oficiale şi interne şi datele Eurostat -, creştere de 5%, 5,1%, a doua din UE. Sigur că sunt nervoşi. Aduceţi-vă aminte cum spuneau că calculele noastre mint, că România nu o să crească. Nu vreau să critic pe nimeni, dar, deocamdată, cei de la Consiliul Fiscal - că o să avem o creştere sub 4%, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, agenţii de rating - 3 şi ceva la sută, Comisia Europeană - 3,3%, doamna nu mai ştiu cum o cheamă, ministru de Finanţe din Guvernul Cioloş, spunea 3,5%, nişte oameni care habar n-au de economie şi care doar sunt dispuşi să mintă, să spună că va fi rău, numai că realitatea şi rezultatele programului nostru arată că România se dezvoltă", a susţinut Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dăncilă scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcţiile de miniştri ai Justiţiei, Românilor de Pretutindeni şi Fondurilor Europene - Eugen Nicolicea, Liviu-Tit Brăiloiu, respectiv Oana Florea, în care arată că cei trei nu deţin experienţa necesară gestionării acestor domenii.

În scrisorile transmise premierului, şeful statului arată:

* ''Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al Justiţiei. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Eugen Nicolicea.

* Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al relaţiei cu Românii de Pretutindeni. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brăiloiu.

* Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al Fondurilor Europene. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru al Fondurilor Europene a doamnei Oana-Consuela Florea". AGERPRES
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...