Dragnea despre dezincriminarea abuzului: Nu mă pronunț; alții au pus presiune pe judecătorii CCR să nu îndrăznească să se gândească

Dragnea despre dezincriminarea abuzului: Nu mă pronunț; alții au pus presiune pe judecătorii CCR să nu îndrăznească să se gândească

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la ieșirea de la DNA, că nu dorește să se pronunțe în legătură cu dezincriminarea abuzului în serviciu, el subliniind că trebuie lăsată Curtea Constituțională să judece chiar dacă au fost persoane care au pus presiune pe judecători.

"Eu zic să lăsăm totuși Curtea Constituțională să judece. Am înțeles că zilele astea o să ia o decizie și nu vreau să mă pronunț. Chiar nu vreau să fie influențați oamenii de acolo. Alții s-au pronunțat. Din câte am văzut la tv, alții chiar au pus presiune pe judecătorii Curții Constituționale să nu care cumva să îndrăznească să se gândească. Dar eu sunt un om simplu și aștept, ca alți români, să văd ce decide Curtea Constituțională. Mi-ar plăcea să fie lăsați să judece și să fie protejați", a afirmat Liviu Dragnea.

La ședința din 24 mai, CCR a amânat pentru data de 15 iunie discutarea excepției de neconstituționalitate privind incriminarea abuzului în serviciu, excepție ridicată în mai multe dosare. Între acestea se numără cele care o vizează pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica, pe președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și pe fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, declara atunci că această chestiune, precum și alte excepții ce priveau abuzul în serviciu "necesită o discuție serioasă", motiv pentru care s-a decis amânarea pentru data de 15 iunie.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”