Dragnea, despre scrisoarea NN: Guvernul să ceară explicații la Ambasada Olandei; conducerea ASF va fi demisă

Dragnea, despre scrisoarea NN: Guvernul să ceară explicații la Ambasada Olandei; conducerea ASF va fi demisă

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că "scandalul" generat de scrisoarea companiei NN, este de fapt "un fake" pornit de la președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicații de la Ambasada Olandei și de la conducerea ING din această țară.

"În ceea ce privește acest scandal, un fake de fapt, despre naționalizarea pensiilor private este pornit de la domnul Mișu Negrițoiu, care este președintele ASF, care știe foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav și au de suferit clienții români și asigurații români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (...) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis așa ceva", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a opinat că olandezii ar putea fi "supărați pe corvete", dar a arătat că este "nepermis" ceea ce a făcut compania NN întrucât "o asemenea informație poate să ducă la prăbușirea unui sistem".

"Poate sunt supărați pe corvete. Poate, nu știu, dar nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici în vreo discuție în Guvern, nici în vreo discuție în coaliție, nici în Parlament despre așa ceva. Ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF-ul, Guvernul și Ministerul de Finanțe să-i sancționeze extrem de dur pentru că trebuie să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români și de statul român. Nu există o astfel de discuție nici măcar informală din punctul nostru de vedere. (...) Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a susținut că o informație precum cea lansată de compania amintită "poate să ducă la prăbușirea unui sistem".

"Să nu creadă cineva că se poate glumi cu așa ceva. (...) Se poate introduce panică în România. (...) Nu intrăm în Schegen pentru că nu vrea Olanda. Foarte bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi ca cu niște copii. Și îmi asum absolut tot ce spun", a adăugat președintele Camerei Deputaților.

El a anunțat că la nivel parlamentar ar putea fi făcută o comisie de anchetă pe acest subiect.

"Dacă Parchetul General nu se autosesizează, și nu am mari speranțe sau alte preocupări, vom face și aici o comisie parlamentară care să cheme pe toți cei implicați și să ne spună această companie de unde a primit această informație. Nu putem lăsa lucrurile așa", a afirmat liderul social-democrat.

Dragnea a asigurat că nu se pune în discuție naționalizarea pilonului II de pensii.

Președintele Camerei a mai afirmat că în ceea ce-l privește pe președintele ASF, Mișu Negrițoiu, precum și întreaga conducere a acestei instituții, vor mai rămâne în funcție doar cât durează procedurile parlamentare despre care a anunțat că vor demara imediat după Paște.
"E legat de acest scandal, e legat de scandalul RCA și de întreaga activitate pentru că e o instituție care în loc să promoveze o abordare echitabilă, corectă între firmele străine și cele românești, a lovit în firmele românești", a mai spus Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate