Dragnea: Există un plan de a forța Comisia Europeană să declanșeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză pentru România

Dragnea: Există un plan de a forța Comisia Europeană să declanșeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză pentru România

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că există un plan care are drept scop decredibilizarea Guvernului prin forțarea Comisiei Europene de a declanșa împotriva Românei procedura de deficit excesiv pe prognoză.

"Există un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru care a fost alimentat cu faptul că nu o să avem venituri pentru legea salarizării, că nu o să putem să facem veniturile pe care le-am prognozat, că nu o să avem creșterea economică prognozată și aceasta cu pensiile pentru a genera în Comisia Europeană ceva nemaiauzit, nemaiîntâlnit și neprevăzut în tratat și anume pentru a forța Comisia Europeană să declanșeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză, adică să nu aștepte sfârșitul anului și să spună de acum declanșăm procedura de deficit excesiv pentru că noi credem, după toate semnalele care vin din spațiul public în România, că Guvernul nu va realiza ținta de deficit. (...) Este un plan complex, urât, murdar cu care o să ne batem", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a precizat că la acest plan nu s-a renunțat încă.

Întrebat cine ar putea pune la cale o astfel de strategie, liderul PSD a spus că nu vrea să se lanseze în supoziții, dar e vorba de "cel mai înalt înalt nivel".

"Le transmit celor care ticluiesc planul ăsta că dacă îl continuă, o să discutăm și mai deschis. Vorbim la cel mai înalt nivel. Să nu credem că vorbim la nivelul doi sau trei", a adăugat Liviu Dragnea.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a explicat că procedura de deficit excesiv ar putea duce inclusiv la blocarea fondurilor europene. "Acesta ar fi cel mai grav lucru care s-ar putea întâmpla", a mai punctat Ștefan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...