Dragnea: Firea nu pleacă acasă; există presiuni din partea unor grupuri de interese din PMB

Dragnea: Firea nu pleacă acasă; există presiuni din partea unor grupuri de interese din PMB

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "nu pleacă acasă", a dat asigurări președintele PSD, Liviu Dragnea, adăugând că a avertizat-o pe aceasta în campanie de existența "unor presiuni foarte mari din partea unor grupuri de interese" din Primăria Capitalei.

"Gabi nu pleacă acasă. Am vorbit subiectul ăsta, mi-a spus și mie Gabi Firea lucrul ăsta. Nu cedăm. Eu am spus un lucru printre altele — că accept riscurile, dar nu accept execuțiile. Și n-o să le acceptăm. Am discutat cu Gabi Firea dinainte de a decide eu că ea este candidatul nostru, în timpul campaniei, după alegeri. I-am spus mereu să se aștepte la o presiune foarte mare din partea unor grupuri de interese construite în și în jurul Primăriei Capitalei. Le-am spus acest lucru și primarilor de sector și că vor avea toată susținerea mea și, fiind cinstiți, că trebuie să meargă înainte. Sunt absolut convins că există presiuni foarte mari. Sunt absolut convins că există și amenințări foarte mari. I-am spus lui Gabi foarte clar să transmită astea la instituțiile de specialitate", a declarat Dragnea la România TV.

Potrivit liderului PSD, "aceste presiuni se referă la a perpetua niște lucruri incorecte care se reflectă într-o viață mai scumpă pentru bucureșteni".

"De exemplu, scandalul ELCEN — RADET. (...) Nu este numai o chestiune politică. O să ne uităm cu atenție dacă nu cumva sunt niște interese care nu sunt neapărat din România. Cred că cineva vrea să preia furnizarea energiei termice din București", a susținut Dragnea.

Primarul general, Gabriela Firea, prezentă luni la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ la Școala gimnazială "Eugen Barbu", o instituție închisă în ultimii ani din cauza lucrărilor de reabilitare, a declarat că va prefera să își dea demisia dacă va constata că sistemul e mai tare decât ea și se repetă situații de genul celei întâlnite la școala care a stat timp de un deceniu în șantier.

"Vă spun cu toată sinceritatea, în fața Sfintei Cărți: prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație, în care o școală e reabilitată pe un program BEI, deci intențiile sunt formidabile, iar acel șantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani", a afirmat primarul general.

Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a școlii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate "din cauza unor licitații controversate, a unor firme care nu și-au făcut datoria, a unor funcționari care, cu siguranță, nu au fost în slujba cetățeanului".

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”