Dragnea: I-am cerut lui Țuțuianu să stabilească dacă poate verifica dacă SRI a informat MAI

Dragnea: I-am cerut lui Țuțuianu să stabilească dacă poate verifica dacă SRI a informat MAI

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a afirmat că a cerut șefului Comisiei de control al activității SRI, Adrian Țuțuianu, să stabilească în ce măsură poate verifica dacă SRI a transmis premierului, MAI și primarului general al Capitalei informări premergătoare declanșării violențelor din Piața Victoriei.

"Nu sunt specialist în funcționarea SRI-ului, dar am tot auzit că aveau și au în continuare obligația printr-o structură internă ca în astfel de informații să informeze rapid și instituțional prim-ministrul, ministru de Interne și, pentru că era vorba de București, și primarul Capitalei. Nu s-a făcut asta. Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, i-am solicitat domnului Adrian Țuțuianu să analizeze dacă există atribuții legale pentru Comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri. Nu este admisibil ca șeful statului să certe niște forțe de ordine care aseară au prevenit niște violențe gândite undeva și cred că și finanțate. Mulți colegi au spus în sală despre aceste lucruri că acei huligani au fost plătiți bine, dar acestea sunt vorbe într-o discuție politică. Instituțiile statului abilitate sper să găsească răspunsul la aceste întrebări pentru că sunt întrebări importante", a declarat Liviu Dragnea într-o conferință de presă.

Președintele PSD a opinat, astfel, pe subiectul schimbului de declarații dintre MAI și SRI pe tema furnizării de informații premergător declanșării violențelor din Piața Victoriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...