Dragnea: I-am cerut lui Țuțuianu să stabilească dacă poate verifica dacă SRI a informat MAI

Dragnea: I-am cerut lui Țuțuianu să stabilească dacă poate verifica dacă SRI a informat MAI

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a afirmat că a cerut șefului Comisiei de control al activității SRI, Adrian Țuțuianu, să stabilească în ce măsură poate verifica dacă SRI a transmis premierului, MAI și primarului general al Capitalei informări premergătoare declanșării violențelor din Piața Victoriei.

"Nu sunt specialist în funcționarea SRI-ului, dar am tot auzit că aveau și au în continuare obligația printr-o structură internă ca în astfel de informații să informeze rapid și instituțional prim-ministrul, ministru de Interne și, pentru că era vorba de București, și primarul Capitalei. Nu s-a făcut asta. Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, i-am solicitat domnului Adrian Țuțuianu să analizeze dacă există atribuții legale pentru Comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri. Nu este admisibil ca șeful statului să certe niște forțe de ordine care aseară au prevenit niște violențe gândite undeva și cred că și finanțate. Mulți colegi au spus în sală despre aceste lucruri că acei huligani au fost plătiți bine, dar acestea sunt vorbe într-o discuție politică. Instituțiile statului abilitate sper să găsească răspunsul la aceste întrebări pentru că sunt întrebări importante", a declarat Liviu Dragnea într-o conferință de presă.

Președintele PSD a opinat, astfel, pe subiectul schimbului de declarații dintre MAI și SRI pe tema furnizării de informații premergător declanșării violențelor din Piața Victoriei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!