Dragnea: Intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să organizăm referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei

Dragnea: Intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să organizăm referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunțat sâmbătă, în deschiderea Comitetului Executiv Național al partidului, că există intenția ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei.

Legea referendumului se află printre prioritățile legislative ale parlamentarilor social-democrați, care s-au reunit anterior CExN al PSD, tot la Mamaia.

"Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui sa fie avizată în comisie și adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm. Este o lege pe care trebuie sa o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat legea de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei. Știți că avem un angajament in acest sens, intenția noastră este ca in această toamnă să ajungem că organizăm referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei", a declarat Dragnea.

Priorități legislative pentru noua sesiune parlamentară sunt, totodată, legea parteneriatului public privat, legea prevenției, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, legile justiției, legea pensiilor, legea energiei electrice și a gazelor naturale.

De asemenea, social-democrații acordă o mare importanță legii privind vânzarea terenurilor agricole și silvice. "Proiectul de lege este aproape gata, este dat la niște specialiști să-l aibă o ultimă analiză după care o să-l discutăm în partid foarte rapid. Ne interesează să creștem șansele cetățenilor români de a cumpăra terenurile românești. Nu putem să stăm indiferenți la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini", a argumentat liderul PSD.

Pe agenda parlamentară se află și legea bugetului de stat, proiect care va fi depus la Parlament în luna octombrie, precum și legea zootehniei. Codul muncii, legea sănătății, legea privind vaccinarea, legea 50 a urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea și combaterea violenței în familiei, legea minelor și legea privind înființarea Casei de comerț a României, "o intenție bine primită de o mare parte a mediului de afaceri".

"Sigur că sunt unii nervoși, dar prin înființarea acestei companii de stat cresc șansele producătorilor români de a avea un export ordonat prin care vor fi ajutați să-și exporte produsele în cantități mari și la prețuri bune", a adăugat Dragnea.

Nu în ultimul rând, printre prioritățile PSD se află Codul administrativ, Codul finanțelor publice locale și legea lobby-ului.

"Mai este un pachet serios din partea guvernului de ordonanțe", a completat președintele Camerei Deputaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?