Dragnea: Noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată

Dragnea: Noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, după şedinţa BPN al PSD, că nu se pune problema privatizării Poştei Române. Dragnea a anunţat stabilirea unui calendar strict pentru plata pensiilor.

El a amintit că în 2016 Guvernul a început, după aprobarea unui memorandum în iulie 2016, un proces de recapitalizare a Poştei Române.

"În acea perioadă Fondul Proprietatea - care este acţionar cu 25 % la Poşta Română - s-a opus şi se opune în continuare, într-un final punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei Române, decizie cu care nu a fost de acord niciun guvern de până acum şi nu suntem de acord nici noi - să se privatizeze Poşta Română. S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat. Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. De asemenea, Fondul Proprietate a demarat acţiuni în instanţă - a solicitat instanţei să se blocheze această acţiune", a detaliat Dragnea la finalul BPN al PSD.

El a adăugat că Ministerul Comunicaţiilor a virat deja suma de 70 de milioane de lei, suma necesară pentru recapitalizare, pentru ca Poşta română să poată să-şi achite din obligaţii.

"Chiar dacă undeva sau cineva intenţionează ca Poşta Română să nu-şi revină şi să poată să fie privatizată pe un preţ mic, noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol şi să rămână cu capital de stat majoritar", a subliniat preşedintele PSD.

Dragnea a anunţat că, în urma discuţiilor pe care le-au avut luni dimineaţa premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii de resort cu conducerea Poştei Române, s-a stabilit "un calendar foarte strict" în ceea ce priveşte plata pensiilor.

"Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. (...) La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile", a precizat Liviu Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...