Dragnea: Noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată

Dragnea: Noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, după şedinţa BPN al PSD, că nu se pune problema privatizării Poştei Române. Dragnea a anunţat stabilirea unui calendar strict pentru plata pensiilor.

El a amintit că în 2016 Guvernul a început, după aprobarea unui memorandum în iulie 2016, un proces de recapitalizare a Poştei Române.

"În acea perioadă Fondul Proprietatea - care este acţionar cu 25 % la Poşta Română - s-a opus şi se opune în continuare, într-un final punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei Române, decizie cu care nu a fost de acord niciun guvern de până acum şi nu suntem de acord nici noi - să se privatizeze Poşta Română. S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat. Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. De asemenea, Fondul Proprietate a demarat acţiuni în instanţă - a solicitat instanţei să se blocheze această acţiune", a detaliat Dragnea la finalul BPN al PSD.

El a adăugat că Ministerul Comunicaţiilor a virat deja suma de 70 de milioane de lei, suma necesară pentru recapitalizare, pentru ca Poşta română să poată să-şi achite din obligaţii.

"Chiar dacă undeva sau cineva intenţionează ca Poşta Română să nu-şi revină şi să poată să fie privatizată pe un preţ mic, noi nu dorim ca Poşta Română să fie privatizată, vrem să fie recapitalizată, să redevină o companie de succes, o companie simbol şi să rămână cu capital de stat majoritar", a subliniat preşedintele PSD.

Dragnea a anunţat că, în urma discuţiilor pe care le-au avut luni dimineaţa premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii de resort cu conducerea Poştei Române, s-a stabilit "un calendar foarte strict" în ceea ce priveşte plata pensiilor.

"Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. (...) La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile", a precizat Liviu Dragnea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...