Dragnea: Premierul, pentru acest program de guvernare, trebuie să fie un om nebun de harnic

Dragnea: Premierul, pentru acest program de guvernare, trebuie să fie un om nebun de harnic

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că un premier care să pună în aplicare programul de guvernare integral trebuie să fie un om foarte harnic, chiar "nebun de harnic", dar, în același timp, a precizat că nimeni "nu-i pune capul pe butuc" actualului șef al Executivului, Sorin Grindeanu.

"Premierul, pentru acest program de guvernare, trebuie să fie un om foarte, foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă foarte mare, cu o capacitate de înțelegere foarte mare și fără lene. Lene nu în sensul obișnuit al cuvântului, adică fără liniște. Nu ai voie niciun minut să lași ceva pe tânjeală, pentru că te-ai lăsat un minut pe tânjeală, o lasă și ministrul cinci minute, o lasă și secretarul de stat un sfert de oră și până la funcționarii care trebuie să implementeze tot se ajunge la o oră, două, după aceea se ajunge la zile și săptămâni", a declarat Dragnea duminică seara, la România TV.

Potrivit acestuia, discuțiile cu membrii Cabinetului continuă și luni și marți, iar rostul acestei evaluări este să se asigure ca măsurile adoptate din programul de guvernare să nu fie în pericol să fie anulate mai târziu.

"Dacă la finalul analizei ajungem la concluzia că nu trebuie făcută nicio modificare în Guvern, ba dimpotrivă, le dăm și premii, așa o să facem. Dacă o să ajungem la o altă concluzie, aceea o să fie decizia pe care o luăm", a precizat liderul social-democraților.

Întrebat dacă ia în considerare faptul că președintele Iohannis îl apreciază pe premierul Grindeanu, Dragnea a răspuns că "e un lucru bun, este o dovadă de maturitate", iar buna înțelegere dintre șeful statului și prim-ministru "cântărește mult".

"Dar am ajuns în situația ca premierul Grindeanu să fie salvat? Doar nu-i pune nimeni capul pe butuc. Nici n-am spus eu că trebuie schimbat premierul Grindeanu. De ce atâta agitație, de ce atâta supărare și nervozitate, de ce atâta groază la unii? Vorbim despre o evaluare. Și la școală se mai dau note. Nu toți rămân repetenți după un examen, se mai întâmplă", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a criticat lipsa ministrului de Finanțe de la ședința de plen a Camerei Deputaților în care s-a adoptat legea salarizării unitare, dar despre absența premierului nu a comentat.

"Nu vreau să vorbim despre invitație, nu suntem la nuntă. Eu nu m-am exprimat de ce n-a fost sau de ce a fost premierul în Parlament, este problema dumnealui. Ministrul de Finanțe trebuia să vină în Parlament, pentru că liderul de grup al nostru și-a luat angajamentul că va fi prezent în plen ca să spună câteva lucruri. N-am vorbit cu dumnealui. Am înțeles că a trebuit să plece la Paris. Numai că nu a plecat la prima oră, a plecat puțin mai târziu. Dar probabil că ești ocupat când pleci undeva să-ți faci bagajul", a spus Dragnea.

Președintele PSD a subliniat că aceste declarații și certuri din spațiul public nu rămân în istorie, ci doar faptul că alegerile legislative din 2016 au generat un program de guvernare care a fost pus în practică și România s-a schimbat.

"Îmi pare rău că dl Grindeanu tot continuă să dea replici și i-am spus și părerea mea, că e foarte bine să stea mai mult pe guvernare, dar este decizia dumnealui, este un om politic și își asumă.... Nu știu dacă s-a schimbat în rău sau în bine. În continuare cred că este un om de bună credință și sper ca în continuare să rămână un om de bună credință și dacă este animat de stabilitate și de dorința de a dezvolta această țară, să acționeze în consecință. Eu n-am spus o decizie, o propunere, deocamdată, cu are o să merg în Comitetul Executiv Național. De ce atâta agitație? Am văzut și alți oameni care, sigur, mă impresionează, oameni care ne-au înjurat, care ne-au blestemat ani de zile, acum sunt foarte preocupați de soarta PSD. Chiar mă impresionează, asta înseamnă că deja cred că avem 70% susținere ca și partid. (...) Nu știu dacă pleacă de la dl Grindeanu. Eu am citit cu atenție ce a spus și chiar sunt pe gânduri și o să analizez fiecare cuvânt din acea declarație sau postare, nu știu exact ce este. O să-l sun și pe dl Tăriceanu să ne gândim serios la acea declarație", a arătat Liviu Dragnea.

Șeful social-democraților a accentuat faptul că nu-l influențează astfel de declarații: "Ele sunt generate de tot felul de trăiri pe care astăzi le ai, mâine nu le mai ai. (...) Dacă iei decizii hormonal, dacă iei decizii bazate pe nervi, pe bucurii, pe că-ți pierzi mințile sau că ești exaltat, sunt decizii proaste. (...) Nu mă influențează nici ce spune d-na Firea, nici dl Bădălău, nici dl Grindeanu".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante