Dragnea: Programul de guvernare al PSD va fi respectat la virgulă, actul de guvernare va fi monitorizat de o echipă de specialiști

Dragnea: Programul de guvernare al PSD va fi respectat la virgulă, actul de guvernare va fi monitorizat de o echipă de specialiști

Programul de guvernare al PSD prezentat în campania electorală va fi respectat la "virgulă" și aplicarea actului de guvernare va fi monitorizată de un grup de specialiști din cadrul partidului, a declarat, joi seară, liderul social-democrat, Liviu Dragnea.

"După ce am luat act de victoria PSD-ului de duminică, am dat dispoziție colegilor mei să redacteze programul de guvernare în forma (...) oficială care va trebui să fie depusă la Parlament și care fi prezentată de candidatul pe care PSD îl va propune. Tot ceea ce am promis și am prezentat, fără excepție, în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă. Orice măsură, orice cifră, orice acțiune care a fost prezentată și care a fost prinsă în programul nostru de guvernare va fi respectată fără niciun fel de ezitare", a declarat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Președintele PSD s-a referit și la schița proiectului de buget pentru anul 2017 propus de PSD. "Am lucrat în aceste zile și lucrez și acum cu colegii mei la redactarea fiecărei file de buget pentru fiecare minister, pentru fiecare instituție, conform sumelor alocate la fiecare capitol bugetar. Am dat, de asemenea, dispoziții și se lucrează intens pentru redactarea actelor normative necesare pentru a implementa măsurile prevăzute în program. (...) Se lucrează inclusiv la redactarea Hotărârilor de Guvern precum și chiar a Ordinelor de miniștri necesare pentru implementarea rapidă a acestor măsuri", a declarat Dragnea.

El a adăugat că până la parcurgerea etapelor constituționale de dinaintea învestirii noului guvern, PSD pregătește "toate actele normative fără a nu se pierde nicio zi". "Și, imediat după instalarea noului guvern, acesta trebuie să intre în pâine rapid", a spus Dragnea.

Liderul social-democrat a punctat că "noua guvernare PSD se va deosebi semnificativ" de celelalte guvernări în privința aplicării programului de guvernare.

"Întrucât avem deja programul de guvernare care a fost votat într-o proporție covârșitoare de către români, de această dată guvernarea nu va mai pleca de la probleme conjuncturale, ci se va urmări realizarea unor politici publice absolut necesare, așteptate, conforme cu cele ce le-am prezentat în toată campania", a afirmat liderul PSD. El a prezentat apoi elementele de program al PSD referitoare la măsurile preconizate în Sănătate și Educație, pentru stoparea plecării tinerilor din țară, pentru înființarea în 2017 a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Dragnea a precizat că programul de guvernare al PSD-ului va fi monitorizat de o comisie de specialiști din cadrul partidului.

"Programul nostru de guvernare va fi un program votat politic și prezentat de către PSD în această campanie. Din acest motiv, guvernul va fi monitorizat în permanență de către un grup de specialiști pe care l-am stabilit deja la nivelul partidului care va urmări realizarea tuturor angajamentelor făcute în timpul campaniei electorale la termenele și condițiile prevăzute în program. De asemenea, această echipă de monitorizare va face lunar rapoarte privind eficiența actului de guvernare și dacă va fi cazul, vor face și propuneri pentru îmbunătățirea acestui act, propuneri de orice natură ", a declarat președintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că, în această perioadă, specialiști ai PSD și ALDE lucrează pentru armonizarea viitorului program de guvernare, el adăugând că acesta va fi ușor de compatibilizat din programele celor două partide.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...