Dragnea: Sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi; trebuie să ieșim dintr-o confuzie generată de năpustirea pe el

Dragnea: Sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi; trebuie să ieșim dintr-o confuzie generată de năpustirea pe el

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, și-a exprimat vineri speranța ca ministrul Justiției "să nu dea înapoi" în ceea ce privește măsurile anunțate în pachetul de legi pe Justiție.

"Trebuie ieșit dintr-o confuzie generată de năpustirea pe ministrul Justiției doar pentru niște principii enunțate. Și vreau să nu uităm un lucru — Parlamentul va decide. Orice lege se aprobă în Parlament. Deci nu știu cine taie, cine vrea să pună, dar în final Parlamentul va decide după o dezbatere foarte serioasă și legea nu poate deveni lege decât dacă va fi promulgată de președintele României. (...) Sistemul de justiție nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazăr. Sunt niște principii enunțate, vor niște texte ale unor proiecte de lege și vor fi dezbătute foarte serios. Și dacă în final majoritatea parlamentară va decide în vreun fel, aia vom susține, dar după argumente foarte serioase", a declarat Dragnea într-o conferință de presă susținută la Neptun la finalul Comitetului Executiv Național.

El a subliniat că niciodată nu va fi de acord "să dăm înainte sau înapoi după dorințele unuia sau altuia care este vremelnic într-o funcție, speriat că pierde niște pârghii'.

"Pe de altă parte, nici nu știu cât e de bine ca niște instituții care sunt implicate masiv în acest domeniu să-și dea cu părerea sau să se opună. Până la urmă legislația în România o face Parlamentul sau Guvernul. Și sper ca Tudorel Toader să nu dea înapoi, nici nu are de ce să dea înapoi, bănuiesc că a avut niște argumente serioase când a făcut acele propuneri", a adăugat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a văzut aceste propuneri, premierul Mihai Tudose a negat. "Nu. Înțeleg că au fost ridicate pe site-ul instituției. Va trebui să le trimită la avizare, la CSM, deci la dezbaterea publică a început, când se va termina și procesul de avizare va lua sfârșit și dezbaterea publică vom analiza în guvern și domnia sa probabil că va sintetiza și va veni în guvern cu un proiect", a spus șeful executivului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”