Dragnea susține că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL și USR

Dragnea susține că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL și USR

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL și USR și a adăugat că există tineri angajați la Guvern care, inițial, au fost voluntari și "care sunt postaci pentru premierul Dacian Cioloș".

"Cer și instituțiilor statului cu atribuții în alegeri și celor care lucrează în aceste instituții să nu se gândească că acești tehnocrați sunt veșnici, și că orice lucru care încalcă legea va trebui să fie plătit chiar de cei din aceste instituții după alegeri. Chiar dacă li s-a dat senzația că sunt sub o umbrelă de protecție și cei din guvern, și cei din instituții din județe, să nu se mai lase păcăliți, pentru că vor plăti toți", a afirmat Dragnea duminică seara, la Romania TV.

Întrebat către ce zone politice se îndreaptă suspiciunile sale, liderul PSD a arătat că "se îndreaptă către tot ce înseamnă actuala putere".

" (...) Poate fi numită și fraudarea alegerilor pentru că există un grup de tineri angajați la Guvern, care inițial au fost voluntari, acum am înțeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 — 3.000 de euro pe lună, despre care inițial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriați, care sunt de ani de zile acolo, spun că de fapt acești tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL și USR. Ne poate spune și nouă ce fac băieții ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiți din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului? Poate (premierul — n.r.) să ne arate până mâine ce au făcut? Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se șterg. Nu se șterg. (...) Ei nu vor să câștige alegerile că nu au cum. Ei au câteva ținte importante — să scadă cât pot din procentele PSD, care contează, pentru ca un eventual vot de încredere (...) să aibă o legitimitate mai mică. 4-5 procente în plus la PNL și USR fac ca aceste două partide să aibă mai mult. Deci pe nuanța asta vor să meargă și spun oameni din interiorul PNL", a susținut Dragnea.

Potrivit acestuia, sunt două instituții cheie în organizarea alegerilor din România — Ministerul de Interne și Autoritatea Electorală Permanentă — a căror activitate îl îngrijorează din perspectiva alegerilor parlamentare.

"Ministerul de Interne a suferit transformări majore. Cum, necum, de la începutul anului, Dacian Cioloș a avut ținta ca de acolo să plece Petre Tobă, care e unul dintre foarte puținii membri ai guvernului care n-a fost obedient față de premier și față de ideea de tehnocrație. Acum, Ministerul de Interne este condus de apropiatul lui Dacian Cioloș, transformări majore, tulburări majore în MI, în serviciul secret cu atribuții serioase în organizarea alegerilor. AEP a rămas fără conducător. AEP este cea care, pe lângă alte lucruri pe care le face și în campanie și în ziua alegerilor, după alegeri centralizează voturile și repartizează mandatele pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces. Sigur că în această situație e firesc ca eu sa am suspiciuni care nu sunt de fațadă și sunt foarte preocupat și îngrijorat. Ăsta e motivul pentru care am solicitat BEC să pună la dispoziție toate explicațiile pe care AEP le va folosi. De asemenea, să primim dreptul de a avea un reprezentant la AEP atunci când se vor centraliza rezultatele și va fi pus în aplicare soft-ul", a adăugat președintele PSD.

El a mai afirmat că "cei de la PNL se mișcă și acționează fără niciun fel de teamă că reprezentanții MI i-ar certa măcar să-i repună să intre în legalitate".

"De exemplu, au fost fotografii cu pungi cu mită electorală în Prahova. Noi am primit fotografii și din alte județe. Și acum se lucrează la greu cu asta. Aici, Ministerul de Interne trebuie să intervină imediat. Sunt încălcari ale legii electorale în alte județe, am înțeles că mâine colegii noștri o să facă plângeri mâine ca cei de la PNL să intre în legalitate. Toate aceste lucruri ne fac să ne gândim serios că poate această disperare a lor, generată de faptul că n-au un program economic, n-au ce să le spună românilor, poate să-i ducă cu gândul că aceste alegeri să fie fraudate ca să-și pună 'guvernul meu', așa cum spune președintele Iohannis", a mai arătat liderul social-democraților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...