Dragu (MFP): Există într-adevăr erori în scriptele ANAF privind lista cu restanțierii persoane fizice

Dragu (MFP): Există într-adevăr erori în scriptele ANAF privind lista cu restanțierii persoane fizice

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că există într-adevăr erori în scriptele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) privind lista cu persoanele fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei. "Sunt două categorii de erori pe care le-am identificat (...), două tipuri de situații. Una în care există, într-adevăr, erori în scriptele ANAF-ului și a doua în care practic nu există nicio eroare. Noi am publicat la 15 mai (...) datoriile în vigoare la 1 mai. Dacă între timp au fost plăți efectuate, ele nu au putut fi luate în calcul și ca atare nu se reflectă în datele publicate la 15 mai", a spus Anca Dragu, răspunzând unei întrebări referitoare la eventualele erori identificate în lista cu restanțierii persoane fizice.

În ceea ce privește publicarea unor date cu caracter personal, ministrul Finanțelor Publice a arătat că lista a fost făcută publică de către ANAF în baza articolului 162 din Codul fiscal.

"Publicarea acestor date s-a făcut în baza articolului 162 din Codul fiscal. (...) Este un Cod fiscal intens dezbătut. (...) ANAF nu a făcut decât să aplice prevederile Codului fiscal. În ceea ce privește datele eronate, am constatat două situații. Într-adevăr, sunt situații în care există ceva probleme la calitatea datelor, dar există și o altă situație în care noi am anunțat că vom publica datoriile existente la 1 mai 2016. Faptul că între momentul 1 mai și 15 mai, când au fost efectiv publicate, unii dintre datornici, unii dintre contribuabili au mai plătit, nu poate să se reflecte în datele publicate la 15 mai. (... ) Avem o perioadă de procesare", a subliniat Anca Dragu.

Întrebată cine sunt persoanele ale căror date au fost publicate greșit de ANAF, ministrul Finanțelor Publice a afirmat: "Dumneavoastră vreți să vă dau o listă cu nume și prenume, dar nu avem această listă".

În acest context, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că ANAF va face o rectificare a datelor publicate. "Va veni ANAF cu o rectificare și cu date suplimentare pe eventualele corecții pe care le va face", a precizat Suciu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară