Droguri din Ucraina, ascunse în saci cu mâncare de câini. Patru persoane au fost arestate

Droguri din Ucraina, ascunse în saci cu mâncare de câini. Patru persoane au fost arestate

Patru moldoveni au fost arestați, fiind învinuiți că au transportat droguri cu vehiculele de rută din orașul ucrainean Odesa în R. Moldova, iar substanțele interzise le-au camuflat în saci cu mâncare pentru patrupezi.

FOTO: Poliția.md

Prima reținere a avut loc pe teritoriul Gării de Nord din Capitala țării, unde doi dintre învinuiți de 30 și, respectiv, 31 de ani au fost luați pe sus de oamenii legii, chiar într-un vehicul de pe ruta Odesa- Chișinău.

„Drogurile erau camuflate în pachete care conțineau hrană pentru câini și au fost ridicate de oamenii legii la Gara de Nord din Chișinău. Faptul că aceștia urmau să le transporte era cunoscut din timp de oamenii legii din Moldova, care i-au monitorizat de la postul vamal Tudora, iar după ce le-au ridicat drogurile în gară, cei doi au fost reținuți”, anunță forțele de ordine din țara vecină.

Apoi a fost încătușat și liderul grupării, dar și un alt membru al acesteia, iar în urma tuturor perchezițiilor au fost ridicate zece kg de droguri care valorează pe piața neagră aproape opt milioane de lei moldovenești.

„La unul din liderii grupului infracțional, în Chișinău au fost ridicate alte 5 kg de droguri sintetice de tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului)”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Învinuiții au vârstele cuprinse între 18 și 31 de ani, iar conducătorul schemei, un individ de 30 de ani, a fost judecat anterior pentru infracțiuni similare.

„Primul dosar a fost anunțat în martie 2017 și viza reținerea a 20 de persoane, inclusiv un comerciant al unei agenții de pază, cu ridicarea drogurilor de circa 5.000.000 lei. Al doilea dosar a fost anunțat în decembrie 2020, în cadrul căruia oamenii legii au stabilit că schema ar fi generat un venit de 2.500.000 lei. La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale (PCCOCS), în aceste dosare, au fost aplicate sechestre de circa 2.200.000 lei, iar liderul a fost plasat în arest preventiv pentru durata de aproape un an, ulterior fiind eliberat de judecătorul de instrucție. Acum, ambele dosare continuă să fie examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani”, au mai anunțat autoritățile.

Oamenii legii anunță că schema a fost creată la începutul acestui an, iar substanțele interzise aduse din orașul port Odesa erau comercializate în diferite regiuni ale țării vecine, inclusiv în Chișinău, dar investigațiile în acest caz sunt în desfășurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat