Drulă: S-a emis autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu de pe Centura Bucureşti,intersecţia cu strada Gării Otopeni

Drulă: S-a emis autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu de pe Centura Bucureşti,intersecţia cu strada Gării Otopeni

Autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu aflat pe pe şoseaua de centură a Bucureştiului, la intersecţia cu strada Gării Otopeni, a fost emisă, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Modernizarea acestui sens giratoriu presupune construirea unei noi benzi pe care şoferii care vin dinspre DN1 şi dinspre Mogoşoaia şi continuă înainte pe şoseaua de centură spre direcţia Tunari să o folosească, astfel încât să nu mai intre în sensul giratoriu, evitând astfel încetinirea sau oprirea pentru acordarea de prioritate în sensul giratoriu, a precizat ministrul.

"Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogiraţie, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată maşinilor care circulă dinspre DN1/Mogoşoaia în direcţia Tunari şi care astfel pot merge înainte, fără să fie obligaţi să mai dea prioritate în sensul giratoriu", a explicat Cătălin Drulă.

Proiectul mai include şi instalarea a 16 stâlpi de iluminat în noul sens giratoriu modernizat, potrivit ministrului Transporturilor.

Investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei - bani proveniţi din bugetul de întreţinere a drumurilor, iar lucrarea este programată să se încheie în această toamnă, a menţionat Cătălin Drulă.

"Aşa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN 68A Margina - Holdea şi regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluţii simple şi elegante pot reduce chiar şi cu zeci de minute timpii de aşteptare din trafic", a apreciat acesta.

Ministrul Transporturilor a adăugat că alte două lucrări în zonă - pasajul de la Mogoşoaia şi asfaltările pe şoseaua de centură între pasajul Mogoşoaia şi intersecţia cu strada Gării Otopeni - se vor încheia în luna octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…