Drulă: S-a emis autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu de pe Centura Bucureşti,intersecţia cu strada Gării Otopeni

Drulă: S-a emis autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu de pe Centura Bucureşti,intersecţia cu strada Gării Otopeni

Autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu aflat pe pe şoseaua de centură a Bucureştiului, la intersecţia cu strada Gării Otopeni, a fost emisă, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Modernizarea acestui sens giratoriu presupune construirea unei noi benzi pe care şoferii care vin dinspre DN1 şi dinspre Mogoşoaia şi continuă înainte pe şoseaua de centură spre direcţia Tunari să o folosească, astfel încât să nu mai intre în sensul giratoriu, evitând astfel încetinirea sau oprirea pentru acordarea de prioritate în sensul giratoriu, a precizat ministrul.

"Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogiraţie, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată maşinilor care circulă dinspre DN1/Mogoşoaia în direcţia Tunari şi care astfel pot merge înainte, fără să fie obligaţi să mai dea prioritate în sensul giratoriu", a explicat Cătălin Drulă.

Proiectul mai include şi instalarea a 16 stâlpi de iluminat în noul sens giratoriu modernizat, potrivit ministrului Transporturilor.

Investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei - bani proveniţi din bugetul de întreţinere a drumurilor, iar lucrarea este programată să se încheie în această toamnă, a menţionat Cătălin Drulă.

"Aşa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN 68A Margina - Holdea şi regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluţii simple şi elegante pot reduce chiar şi cu zeci de minute timpii de aşteptare din trafic", a apreciat acesta.

Ministrul Transporturilor a adăugat că alte două lucrări în zonă - pasajul de la Mogoşoaia şi asfaltările pe şoseaua de centură între pasajul Mogoşoaia şi intersecţia cu strada Gării Otopeni - se vor încheia în luna octombrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...